温marou pan with charcoal! Fine wine and charcoal Brazier & Shabu Shabu party at new year's Party

An authentic winter birthday、It's about time severe cold today! In my new year's Party、Using the warm core desktop shichirin 'charcoal' and body trying to keep warm, "pot"、Accompanied by superb wines charcoal Brazier & Shabu Shabu party!

On this day、Wine shop in Hamamatsu "WINE BOUTIQUE PANIER (Panie sanarudai shop)"ofOno Tetsuya (Tetsuyoshi Ono).Ono Yukiko (Ono Yukiko)And I invite you to my house and his wife、New year's party enjoy a selection of Ono's best wines.

Cheers、The Holy Land of Chardonnay Grand Cru、In Le Mesnil-sur-Ogier、あのクリュッグやサロンに挟まれた区画から造られるシャンパーニュ「2009 エンクリ ミレジム ブラン・ド・ブラン(Champagne Encry Millesime Blanc de Blancs)」にて乾杯!

ミレジメの規定36ヶ月(3年)の倍以上となる最低6年間という長い熟成を経てようやく世にリリースされるヴィンテージシャンパーニュでル・メニル特有のミネラル感はそのままに豊かな果実香とクリーミィーさを感じる上品でとてもアロマティックな仕上がり!

Riedel Japan (リーデル・ジャパン)グラス初の光学効果を取り入れ全く新しい輝きが特徴の新作グラス「パフォーマンスシリーズ(Performance Series)」に注がれたシャンパーニュは見事なカッティングによる視覚的な美しさだけでなくグラス内側の表面積を拡大させワインがより多くの空気と触れ合い芳醇な香りと繊細なニュアンスを余すことなく再現され口当たり滑らかに楽しめます!

「前菜盛り合わせ」
炭火の用意が出来るまで前日の朝から仕込んだ「ゆで卵の味噌漬け」と「菜の花の胡麻和え」「人参と胡桃のサラダ」を摘みながら待ちましょう!
ゆで卵の味噌漬けは、As long as enough too easy dish popular with everyone, I'm happy!
8Using boiled / poached egg、4For eggs、4 tablespoons of miso、2 tablespoons of sugar、Ziploc bags containing sesame oil 1 teaspoon 揉mi込mi、1It is only 寝kashita in a day and a half refrigerator easy appetizers!

"Apple, Yamagata Prefecture and Hokkaido cottage cheese salad with dill Jamon wrapped" x "Shimoo Design 浮揚 丸皿」
Hase Nishikawa Sha from Yamagata Prefecture had insert from her apples and Apple fi ring、Mix with cottage cheese and dill、Wrapped with Jamon in Spain、When returned to room temperature cured ham is ready to eat!
The saltiness of the ham and Apple sweet cottage cheese flavor matching、Dish dill aroma becomes a habit!

"Yellowtail Carpaccio with" x "Wing Yue release (Gaku Shakunaga) Carpenter cutting Φ 30.
Homemade salt yuzu and white wine vinegar and Cedar is marinated in extra virgin olive oil in "Le Capanne" constitutes Mr. Akira Miura.

"Cheese-sum pork shumai" x "Gaku Syakunaga Gen-plate Φ 20.
Japanese pork and onion、The combined cheeses with homemade shumai、Sesame oil with crispy fried sole、In the moist steamed a juicier!

Next wine fit natural duck、世界最古のワイン産地として知られる世界無形文化遺産ジョージア産で年間3,000本のみの超希少性のあるワイン「ムツヴァネ クヴェヴリ ワイン 2016 クヴェヴリ ワイン セラーズ(Mtsvane Qvevri Wine 2016 Qvevri Wine Cellar)」を開栓!

完熟した柑橘系果実やスパイスの豊かな風味と酸味のきいたドライフルーツのアロマが感じられコクと酸味幾層にも広がるミネラルが芳醇な旨みを醸し出し豊かで官能的なアンバーワイン!見事な琥珀色!

「天然鴨の炭焼き」×「Gaku Syakunaga Reversible Petri Φ 25.
昨年の忘年会で楽しんだ「天然鴨の炭焼き」が忘れられずこれは是非ともグルメな小野夫妻にも食べて頂きたいと思い、"旬彩 香炉"The General新村 修 (新村修)Is going to ask in advance、特別に狩猟に出掛けて頂きました!

前日に狩猟したばかりの天然鴨を掲げて見せてくれた新村さん!立派な鴨です!

新年会当日に捌いて頂き手前に天然鴨の胸肉奥左手からハツ砂肝、Lever、食道手羽元ささみもも肉手羽元付根脂と部位毎にじっくりと炭火で楽しみましょう!大将ありがとうございます!

鴨肉本来の味の濃さが楽しめる炭焼きは沖縄で購入した2種の塩で頂き胸肉のしっとりとした柔らかさもも肉のプリプリ具合ハツや砂肝の弾力レバーの凝縮した旨味が堪りません!

熾したての炭に鴨肉を乗せると脂が落ちる毎にモクモクと煙が出るので換気等の注意は必要になりますが卓上での七輪は風情があり温まります!

 

春~夏にかけてはもっと大きな七輪を用いてテラスで七輪もやってみたいと思います!

鴨肉の合間に差し込む「しし唐」がまた香ばしくて美味しい!

小振りなサイズながらに濃厚な味が楽しめる「のどぐろの一夜干し」や「ズワイガニの蟹爪」なども用意し思う存分七輪を楽しみましょう!これはハマります!

お次のワインは、"Wine Diamonds (ワインダイヤモンズ)」が誇る「ジャムシード ヒールズビル シラー(Jamsheed Healesville Syrah 2010)」を頂きます!
オーナーのゲイリー・ミルズ氏は日本滞在時にワインに目覚め西オーストラリア、California、オレゴンなどで修業を経て2003年にワイナリーを創設!テロワールを重視したワイン造りでオーストラリアで最も注目されている造り手のエレガントなシラーを楽しみます!
わたし達夫婦がシラー好きというのをいつも考慮してくださる小野さんに感謝!

Next in line、「BIERE FINE DE CHABLIS」と記されているようにフランスはブルゴーニュ・シャブリ地区内唯一のビール醸造所が醸し出す希少価値の高いオーガニッククラフトビール「マダーム(MADDAM)」で一旦お口をさっぱりと!
全部で7種類造られているクラフトビールの中から今回は「MADDAM Moulin des Fées Blanche Bio-Witbier」を頂きます!濾過も殺菌も一切せず造られるビールは濁りがあり芳醇でフルーティー!

「イベリコ豚の洋風しゃぶしゃぶ」×「Gaku Syakunaga gen台皿 Φ30」
身体を芯から温める鍋物は冬の食卓には欠かせない日本料理ですが、This time the、ワインに合わせて洋風にアレンジ!

甘味と香りの強い野菜出汁をベースに豆苗と薄くスライスした人参を浮かべてイベリコ豚をしゃぶしゃぶしながら、Which goes along with the vegetables!

Have three sources、Use as a secret ingredient in Shinshu miso、Thick dressing with anchovy and garlic flavored sauce flavored with plenty of Bagna Cauda, Shinshu miso dressing、Scent of the acidity of the tomatoes and basil dressing of the Italian taste "dressing of the sky and the Earth whole tomatoes"、The homemade salt yuzu Anan Valley soy sauce combined fresh and home-made with yuzu Ponzu taste、You can enjoy three three-way!

"Steamed winter vegetables.
The winter vegetables stuffed with shandmacle、Soggy and sweet "three native potato.、Mouth melting flesh with smooth silk suites、The shrimp kind of soggy texture potatoes yams 3 species、Pumpkin、Eggplant、Shiitake mushroom、Carrot、Lotus root、Snap peas、Incorporating the Fava Beans and 10 winter vegetables、Steamed 20 minutes!
Steamed vegetables、Shabu Shabu, as well as in the source of your choice will be!

After a Western-style pot、Using the hot pot broth makes the clams with tangle-coriander flavored soup!
Me finish a rich pork flavor fat flavor、Excellent compatibility with the cilantro!

「蕪の茎菜としらすのおにぎり」「茄子の塩昆布漬け」×「Gaku Syakunaga âge Φ32」
The small balls、Satisfy the stomach, along with "Eggplant pickled seaweed salt" mixed with plenty of fish and sprinkle roasted turnip stalk vegetables, make the turnip stalk vegetables and Shirasu nigiri!

After the meal、By draining yogurt and taste homemade cheese cake with three kinds of jams (Strawberry homemade jams、TANKAN Okinawa、Kiwi home-made jams), enjoy!

And the flavor is rich like chocolate and sweet beans and Japanese restaurant "Brazil peaberry."TWG Tea Official Page"For the"Earl Grey"enjoy!

While tipsy、Story becomes the story of Bordeaux wine "Château pupille (Château Poupille) "Coming!
This Winery owner and unease brewing Chief Philip Carey, "thick、Wines as smooth as silk "is、Become a hot topic at the fair、In professional blind contest、It vied to the end that Chateau Petrus is talented!

The "etypick pupille"、And wine see oxidation inhibitor additives"was built on demand from Japan、100Down to yield a 20hl/ha years old、Challenge brewing not sulfite stayed until the end at the side of the barrel!
Resulting in great wine than expected to finish.、And the Chateau Uppity taste different "Atpique (not normal)" and named bottle!

Last of the opening as one of the ultimate "Uppity etypick 2008 Court de Castillon (Poupille Atypique 2008 Côtes de Castillon VT) "carefully and take time to enjoy the、Okinawa story or restaurant、Bloom wine talk、Feast on more than 10-hour marathon! Really good laugh.、Good drinking、Eat better!

Thanks to Mr. and Mrs. Ono、Early in the super valuable wines that best 出揃i、This is the beginning of a great year!

WINE BOUTIQUE PANIER (wine boutique Tutu)
Address:Shizuoka Prefecture Hamamatsu-Shi Naka-ku sanarudai 4-38
TEL:053-543-7711
Hours of operation:11:00-21:00
Closed on Mondays:Every Monday
http://www.wb-panier.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top