Nestled on the shore of Lake Hamana hotel "Hamanako Royal Hotel"The great Manager Chanko and Brook daizaburo、In summer events in Lake Hamana has been a valuable experience, are invited to a "takiya fishing".
And the takiya fishing、Lake Hamana in the unique、To fishing by the cue stick and small covered Web 2 tools。To begin with、And "bonfire" and said point、100More than years in the past、And at that time were using torches as a light source for "bonfire" and will call、'Or' the common designation of fish、"The butcher"or"of the said possible。Fishermen engaged in fishing and bonfires、Confined to the Eastern District of yuto-Cho、Currently operates 24 vessels only。Time、Every April 1, reservations will begin、5January 15-takes place during the period until the end of September,。Takes you to the fishing、Started fishing at sunset after 90 minutes。If you cook、It is possible that have established fishing after 90 minutes banquet at the raft on the Lake "takiya-Tei"。Rates are、1Up to four vessels are allowed in、If fishing is the only (no cooking)、27,000Circle。Cook at bonfire and Tei is、1Because they add 3000 yen per、1Is a fun fishing experience and meal at 30000 yen ♪ (Mon-Thursday、Members only have a discount on weekdays)
More tourists staying at hamanako Royal Hotel also enjoy this "takiya fishing"、Departure location is beside the hotel parking lot set up the pier、It is very convenient。Now、Too much evening 19:00 set、Fisherman on the pier will boatmen responsible for this Iwama-San has arrived。Iwama,、History of fishermen is a veteran of nearly 20 years it is!
1Up to four boats ride.、Or than I thought a little boat (lol) I kinda creepy chattering of large-Chan is、10Since experienced years ago are smiling enough!
First of all the、Each wearing life jackets and、The complete Board roster。The members of this、Hamana Lake Royal Manager large and four friend Keiko and the US couple's ride。Dai-Chan is the baggage, such as done in the sea breeze、And because there is a danger of putting the salt water、Was prepared big bags for me! Truly great Chan of consideration is awesome!
Original、Weather permitting to sail while enjoying a spectacular sunset in Lake Hamana.、This day unfortunate cloudy skies。However,、Alone in the rain was a blessing that would be.
At the helm of Iwama-San is straight、Points towards can be fished, and run the ship at once.
Boat speed is fastest 40 km。湖面に近い状態での体感速度はなかなかのものです!5月から開始するこのたきや漁は、船の上で体感する夜風はなかなかの冷え込み具合、7月から8月辺りは涼しいぐらいで心地良い風を浴びることができますが羽織物を1枚用意すると良いでしょう。Even though、興奮しているわたしはビール片手に全然寒さを感じませんでしたけどね(笑)
Dai-Chan super dry dry premium beers offered
湖上でいただくからこその味わいというこの上ない贅沢の中、深い味わいとキリッとした爽快さが堪りません!
Large finished the job properly also very refreshing right back to Lake Hamana is one! Towel is nejirihachimaki (laughs)
漁ポイントに到着し船のエンジンを止めてしまうと静かな静かな時を感じます。
岩間さんが照らすライトの下は、とても浅瀬で水は澄んでいるため、覗き込めば獲物が見えるのです。水に触れてみるとさほど冷たくはありません。
エンジンを止めた後の舵取りは、Iwama, standing on the tip of the ship、Performance to fishing in the Lake, on the left and right balance takes go。Surface of the Lake is quiet, although there is no wave、On the water。Is nice to balance powers unique to the fishermen.
The takiya fishing of the day、So he went in all 20 ships。船から下を見下ろす人々の姿がぼんやりとあちらこちらに見えます。
岩間さんの指示に従い、わたし達もモリを持ち漁に挑戦です!意外に重たいモリ。水圧も加わるため、水面下で持ち続けるには相当な体力が要ります。And、不安定な船の上でバランスを取るのに必死です!浅瀬で膝ぐらいとはいえ、落ちたら大変ですからね!実際に、酔っ払い過ぎて落ちた方もいらっしゃるようです(笑)
最初の漁ポイントは蟹が潜むスポットへ、そしてタコのポイント、魚のポイントへと移っていき漁を楽しみます。湖底を覗き込み、獲物を静かに待ちます。
はじめはモリの突き方を見せるためにも、岩間さんが1振り2振りするたびに、面白いように蟹が漁れるのを横目に歓声を上げて喜ぶだけのわたし達♪
However,、馴れてくると岩間さんの”ほら、そこそこ!そこ突いて!”の掛け声で一斉に”エイッ!”っとモリを突き指します!
見事に、蟹やタコ、Black sea bream、ハゼが漁れるではありませんか!楽しすぎます、たきや漁!最期の漁ポイントでは、網ですくうサヨリにも挑戦しましたが、キラキラと湖面に輝きながら速すぎる華麗な泳ぎを魅せたサヨリさんは残念ながら漁れませんでした。漁れたてを揚げると美味しいそうですよ♪
漁れたての蟹や魚を持ち込み、湖上に浮かぶ筏”たきや亭”に到着。既に宴会をしている皆さんの姿が見え、とても楽しそうです♪
筏の上にシートを敷き、寛げるスペースを確保します。漁師さんが調理してくれている間に、大ちゃんが用意してくれたシャンパンをいただくことにしましょう♪
冷たく冷やしたおしぼりからグラスにはじまり、大ちゃんの準備の良さには頭が上がりません♪
「ランスロ・ロワイエ ブラン・ド・ブラン・キュヴェ・ド・シュヴァリエ」フランス
ランスロ・ロワイエはクラマン村に11代も続く造り手で、1930年にレコルタン・マニピュランになりました。レコルタン・マニピュランとは、葡萄栽培から醸造・販売にいたるまで自らが行なう小規模生産者のことで、最近では人気の高いアイテムも多くその生産量の少なさからレアアイテムとなるものも多いようです。100This is made from chardonnay in a 10% special-grade field.Cuvée ChevalierThe、With a well-balanced balance、It has a moderate ripening feeling、Its long finish is perfect as an aperitif♪
Surprisingly, Dai-chan is here for this time.、Lake Hamana Royal Hotel In Japan, Western and Chinese、すべてのレストランの重箱弁当を用意してくれました!たきや亭での調理される料理が出てくるまではこちらを皆で楽しみたいと思います!
これには漁師の岩間さんも驚き、思わず”ブログ用に撮影していいですか!?”とカメラにおさめてましたね(笑)こういった弁当箱をご希望の方は、あらかじめ予算とともに浜名湖ロイヤルホテルまでお問い合わせくださいね♪
あまりに見事な重箱に漁師さんもわたし達も笑いが止まりません(笑)伊勢海老のエビチリやエビマヨ、アワビのやわらか煮、鴨ハムや、和牛のステーキにフォアグラ、たらば蟹、Grilled fish、Pickles、フルーツにデザートまで!つい昨年に、浜名湖ロイヤルホテルさんで出された正月用の100万円の御節料理の撮影を思い出してしまいましたね♪
重箱弁当を楽しんでいる間、岩間さんが一生懸命に海老を揚げてくれています♪
「揚げたて漁れたての才巻海老の天ぷら」
小振りだけれども1番美味しい才巻。殻が柔らかいのでそのまま頭から殻ごとカプリと塩で熱々の揚げたてをいただきます!本当に至福の瞬間ですね!
Here you will、漁れたての蟹を茹でてくれています。
"Boiled Crab"
こちらも小振りなので、豪快に割って身をしゃぶり出しましょう(笑)
「蟹の味噌汁」
これは美味しくないわけがありません。蟹の旨味を十分に味わえる蟹汁。最高ですね!
たきや亭での楽しい宴会を終えると手土産には、漁れたタコや魚を全て持たせてくれます。そして今一度船に乗り込んで帰りの水路を夜風にあたりながら楽しみ、夏の風物詩である”たきや漁”初体験は無事に幕を下ろします。浜名湖ロイヤルホテルに宿泊される方は是非、この素晴らしい伝統漁法をご自身の手で体験してみてくださいね♪
Takiya fishing
http://takiyaryou.jp/
Hamanako Royal Hotel
http://www.daiwaresort.jp/hamanako/