lade | WEB Magazine, de la Espriella

It's focusing on gourmet, Hamamatsu-Shi, Shizuoka、Overseas travel、To deliver the lifestyle information such as design WEB Magazine alleys

Enjoy the classic homemade with yuzu miso making fragrant yuzu winter side dish

2013/12/15

_RIZ0011

キウイフルーツと同じくしてお友達の綾子さんにいただいた柚子。Fragrance、料理にも飲料にも使え更にはお風呂のお供にもなる冬の定番果実です今回はこの柚子を使用して「自家製柚子味噌」を作ってみようと思います♪

_RIZ0014

用意するのは柚子を1個皮をよく洗い水気を拭き取ったらおろし器で皮面を擦りおろしておきます

_RIZ0018

皮が取れた実は半分にカットして果汁のみ搾り出しておきましょう

_RIZ0022

そして合わせ味噌130g三温糖大さじ5味醂大さじ2酒大さじ2をそれぞれに用意します

_RIZ0024

小鍋に合わせ味噌三温糖、Mirin、酒を合わせ入れ中火でとろみが出てくるまで3分ほど火入れします

_RIZ0025

火をとめてから擦りおろした柚子の皮と果汁を入れよく混ぜれば香り高い「自家製柚子味噌」の完成です♪(※香りが飛ばないように必ず火を止めましょう)

_RIZ0026

煮沸消毒した瓶に入れて余熱を取りその後は冷蔵保存ですおでんの美味しい季節大根や蒟蒻葱などにもよく合う柚子味噌様々な料理のアクセントにお好みでお使いください♪

_RIZ0027

Simmered daikon radish

大根が美味しい季節なのでふろふき大根を作りました大根は皮を剥き3cmほどの厚めの輪切りにカットします両面に格子切りの隠し包丁を入れて煮崩れ防止の面取りもしましょう圧力鍋に大根に浸るくらいの出汁、Soy sauce、Mirin、酒をお好みで入れて低圧5分→放置20分大根は薄味で仕上げると大根本来の味わいが楽しめます炊き上がった大根に自家製柚子味噌をかけ千切りした柚子の皮を添えて完成です寒い冬の食卓のお供にはピッタリの1品ですよ♪


Shizuoka Prefecture West Center packed with information on gourmet restaurants in Tokyo, Nagoya and overseas!
Food log version caches to currently provides information on gourmet restaurants in more than 700。
<kakesta>
http://tabelog.com/rvwr/kakesta/
Events and cuisine photo WEB album
See the photo album has been taking a Google Photo of lade。
lade Photo album
https://plus.google.com/u/0/collection/w6LhRB

Cute Kiwi fruit in the "homemade jams of Kiwi fruit and refreshing acidity. In the women's Italy restaurant ianello in the popular à la carte lunch
Cute Kiwi fruit in the "homemade jams of Kiwi fruit and refreshing acidity.
In the women's Italy restaurant ianello in the popular à la carte lunch

Reply

CAPTCHA


lade - life style web magazine | lade - Lifestyle WEB magazine | Company Profile | Google
copyright (C) 2013 lade. All rights reserved. I will strictly prohibited unauthorized copy or reproduction of published articles, images