流行の発信地六本木。ターミナル駅ではないにもかかわらず、この街には流行の先端を作り上げる人たちが集っています。
そしてその六本木を象徴する東京ミッドタウンの指呼の距離に新たなフレンチレストランがオープンしました。その名はフランス語で「本気」を意味する「SeRieUX/セリュー」。「本気」の意味を持つ店の名は、この街に今までなかった新しい価値を伝えたいという思いから付けられました。
こちらはL’argent -ラルジャン-に次ぐ2店舗目のレストランとなります。フランス語のSeRieUX/セリューはまじめ・真剣など本気さと訳され、仕事においては心を込めて細部までこだわるという意味合いを持ちます。真面目な仕事の中にも常に遊び心を取り入れ、仕事も遊びも全力で取り組む姿勢を大文字と小文字の動きで表現しました。またスペルの最後にあるUXはユーザーエクスペリエンスを強調し、お客様がセリューを通じて料理やサービスを通じて新しい体験をしてほしいという想いが込めれれています。
日本が誇る流行の発信地で提供する料理は、この国の文化や食材の個性を知り尽くしたシェフが奏でる「東京発信のモダンフレンチ」。過去のノスタルジーを再現するのではない「時代の粋を味わえる料理」をお届けします。
現在レストラン近くの国立新美術館ではルーブル美術館展が開催されていますので、美術鑑賞の帰りにお立ち寄りいただければ幸いです。
CHEF PROFILE:
大塚 哲郎
1982年、東京出身。『辻調理師学校』フランス校を卒業後『ラトリエドジョエルロブション』(東京)『パトリック ジェフロワ』(フランス)『ピエール ガニエール』(東京)『ランベリー』(東京)などミシュラン星付きレストランの勤務を経て、その後フランスの星つきレストランの東京店のシェフに就任。卓越したフランス料理のベースに食材との調和を図りつつ美しいプレゼンテーションを駆使する料理で、クラシカルすぎないまさにモダンなフレンチ。多くの食通を魅了し続けているシェフの一人です。
SeRieUX/セリュー
〒106-0032 東京都港区六本木7-4-4 アートシェル 1F
TEL:03-6432-9951
https://serieux.jp/
【A new style of modern French restaurant has opened in Roppongi.】
Roppongi is a trend-setting area where people who lead the latest trends gather, despite not being a terminal station. And now, a new French restaurant has opened within a stone’s throw from Tokyo Midtown, which symbolizes Roppongi. Its name, “SeRieUX,” means “serious” in French, and was chosen to convey new values that were previously not found in this city.This is the second restaurant operated by the group company after Ginza L’Argent, and I designed the logo for this restaurant. SeRieUX in French means serious and diligent, conveying the meaning of paying attention to every detail with care and seriousness in one’s work. I expressed an attitude of working and playing with full enthusiasm through the movement of uppercase and lowercase letters, always incorporating a playful spirit into serious work. In addition, the “UX” at the end of the spelling emphasizes user experience, expressing the desire for customers to have a new experience through SeRieUX’s cuisine and service. The cuisine offered in Roppongi, the trend-setting area that Japan boasts, is “modern French from Tokyo,” played by a chef who knows the unique qualities of Japanese culture and ingredients. We will deliver dishes that allow you to enjoy the essence of the times rather than reproducing past nostalgia.Chef’s profile : Tetsuro Otsuka was born in Tokyo in 1982. After graduating from the Tsuji Culinary Institute in France, he worked at Michelin-starred restaurants such as L’Atelier de Joël Robuchon (Tokyo), Patrick Jeffroy (France), Pierre Gagnaire (Tokyo), and L’Ami Louis (Tokyo), before becoming the chef of a Michelin-starred restaurant in Tokyo. He is one of the chefs who continue to attract many foodies with his cooking, which combines excellent French cuisine with a harmonious balance with ingredients and beautiful presentation. As the National Art Center Tokyo is currently hosting an exhibition of the Louvre Museum nearby the restaurant, we would be delighted if you could stop by after your art appreciation.
SeRieUX/セリュー
Art Shell 1F 7-4-4 Roppongi, Minato-ku, Tokyo Japan 106-0032
TEL:03-6432-9951