Looks and runs towards motohama enters the futamata trail from Willow Street "Culinary Arts Shin still"The signs。Established as a new hamaya fish shop in the early Meiji period、Current ownerNagatanien mitsuhiroMr. in the4Second generationNext、Beloved people of regulars, are thriving day and night。 Shop、6 counter seats overlook a kitchen、Table seats 6 x 2、Private 4 seat、At most Japanese and is spacious 20 participants。On the counter-、And the fried fish、Homemade pickled plums and pickled shallots、In addition to order ingredients、Guests can enjoy watching it alone。Originally there had been fresh business from generation to generation、Want delicious fresh fish offered at a reasonable price、Seems that is stocking must be selected in the eyes of your own ingredients。In such culinary Shin still、Lunch dailyWhat800CircleAnd at the very best prices available。Regulars of the familiar and beloved、Many haunted every day by day?。This also、The lunch (main dish、Side dish (2 kinds)、Rice、Miso soup、Pickles) ordered 800 yen.
店主の永谷さんに、先日お越しいただいたマセラティイベントの御礼を伝えご挨拶。いつもカウンターには、旬の食材が並んでおり、この日は干物のような美味しそうなおつまみについつい目が行ってしまい、お腹がペコペコだったので永谷さんにおねだりしてみました(笑)
"Salmon slammed"
Salmon slammedAnd the、鮭を半身におろして皮付きのまま縦に細く切り、海水で洗って潮風に当てて干したもの。スルメのように軽く炙っていただくと、鮭の程好い脂で柔らかくなり、噛めば噛むほど旨味たっぷりで、良い塩梅の塩気でお酒の当てにはもってこいのおつまみです!お家でも楽しめるようお裾分けしてくださったので、日本酒や焼酎に合わせて炙っていただきたいと思います♪(感謝)
Daily lunch-800 yen
The lunch of the day、せいごのお刺身。山葵醤油でいただくと、Is crunchy.、淡白ながらに程好い脂も感じ旨味が楽しめます♪
日替わりランチの小鉢「すっぽんの卵と豆腐鍋」、「牛蒡とシラス、えのき茸の煮物」
日替わりランチには、小鉢が2種類付いてきます。すっぽんの出汁をふんだんに染み込ませた豆腐と野菜の鍋を小鉢で。そこに小さな小さなすっぽんの卵がお目見え。黄身の部分が多く食感も弾力があって独特なすっぽんの卵。いわゆる珍味のような存在ですが、個人的には好きです(笑)煮物も優しい甘味の味わいでご飯が進む1品。しんはまさんのご飯の盛りは割と多めなので男性には嬉しいサイズかと思われます♪
「すっぽんの卵」
あまりにすっぽんの卵を楽しみながら美味しそうに食べていたら、沢山あるから…と永谷さんが茹でたすっぽんの卵を殻ごとサービスしてくれました。チュルッと吸い込みながらいただく卵。すっぽんの卵は、人間に活力を与えるエネルギー源として、良質なたんぱく質のほか、各種ビタミン・ミネラルなどもバランスよく含んでおり、ほかの卵に比べて低カロリーで、コレステロールを減らすといわれるDHA、EPAが豊富に含まれています。生命力あふれるスッポンの卵は、まさに栄養価の高いHigh balance food!疲労回復や気力・体力の充実に役立つほか、脳梗塞や心筋梗塞など生活習慣病の予防、改善も!何だか、これをいただいただけで元気が出てきてしまいそうです♪
'Rice'、「蟹の味噌汁」、"Pickles"
1皿1皿づつ丁寧に準備されるバランスの取れた和定食。「今日は何を食べよう?」と迷った日は、しんはまさんの日替わり定食がお勧めです♪
Culinary Arts Shin still
Hamamatsu-Shi Naka-ku Nakazawa-Cho 67-12 TEL:053-522-8789
Hours of operation 11:00-14:00 17:00To 22:00 Closed on Mondays:Sunday、Holidays、3rd Monday
http://sinhama.com/