1 in Nagoya、2Ikeshita-Cho in the most famous Italian "il Vecchio Moreno" I was training young chef、Independently of Yuki Uchida、2009March 5 at the wife of confectionary、Italian open with Chie "La vena del legno la vena del renno"Mr.。Yet the 35-year-old and、Our culinary passion and warmth, young chef and his wife、Shop little hideaway。You want to feel the season is about how they、Most of the menu offers seasonal selection。Serving dishes playing in only a chef and his wife complete with marital discord.
”vena”はイタリア語で”柄、"legno" is "tree".、"del" means "of" in English。This means that "vena del legno" is "wood".。Click on the "la" means a single head、"The number in the grain of the wood、Part one "the meanings、Become the "only one" for your mind, so named。Store in Brown's poise and warmth and、Such as seating and kitchen placement、Many of the furnishings in antique、It is designed for pleasant relaxing time on your。Shop、Counter 4 seats、Table 10 seats and、Views from the kitchen of your eating pace so tables equipped with wall-side only。The lunch menu。今回も楽しみに伺いましたが、2人でメインの魚と肉料理をシェアしながらいただけるようにPranzo B 2,800円をそれぞれにオーダーしました♪
Pranzo A 1,800円(サラダ、Soup、Pasta of the day、Dessert、After-meal drinks。-
Pranzo B 2,800円(前菜、Pasta of the day、Meat or fish dish of the day、Dessert、After-meal drinks。-
Pranzo C 4,200円(前菜、Pasta of the day、Today's meat dishes、Fish dish of the day、Dessert、After-meal drinks。-
「岐阜県産の富有柿と瞬間燻製したマグレ鴨の胸肉、水牛のリコッタチーズ ハチミツがけ」
Magrecanal、The world's best duck loin that only Müllard duck meat from Faogra is allowed to name。昨年は生肉で出されていたシェフ内田くんオリジナルの冬定番メニューのようですが、今回は手間暇かけて鴨を真空調理した後に瞬間燻製し、皮面に蜂蜜を縫って表面カリッと焼き上げて仕上げています。肉厚感たっぷりで燻製の香ばしさと濃厚な味わい、And the meat quality full of elegant wild taste。The soggy sweetness of the moderately ripe persimmons and the gentle acidity of ricotta cheese go very well together.。メイン料理かと見紛うほどの衝撃が走る印象の前菜に舌が唸ります♪
「パート・カダイフを巻いた鱈の白子のグリル、Served with Braised cabbage、ペルノ風味のバジリコソース」(+300円)
こちらもシェフ内田くんの冬のお勧め定番メニュー。これはもはや前菜の域を超えています(笑)旬の鱈の白子を贅沢にカダイフで包みグリルし、爽やかな香り高いバジルソースに絡めながらいただきます。パート・カダイフとは、パートフィローをカッペリーニのように細く刻んだ鳥の巣状のパートのこと。オーブンでカリカリに仕上げると表面は軽いパリパリ食感に仕上がり、中からはとろっとクリーミィーな白子。その下にはよく煮込まれた白菜の甘みが優しいです。ほっぺが落ちるとはまさにこのこと♪
Homemade bread
フォカッチャとラム酒に漬けた干し葡萄と青胡椒のパン。From the shop to the new Assistant、Assistant-Kun made homemade bread。もっちり、しっとりとした食感が楽しめます。Personally,、ラム酒に漬けた干し葡萄と青胡椒のパンが好みです♪
「岡山日生の牡蠣といろいろなきのこのリングイネ」
牡蠣の生産量全国2位を誇る岡山県。特に日生で養殖される真牡蠣は、
「根菜の辛いトマトソーススパゲティ」
冬は根菜が美味しい時期でもあります。Sweet potato、Taro、Lotus root、Daikon radish、人参と食感が楽しめる食材が勢揃い。程好く辛いトマトソースではありますが、芋の甘みが緩和してくれており、腹持ちの良いパスタです♪
「鰆のポワレ、じゃがいも(レッドムーン)とネギとケッパーのソース」
ふっくらとした鰆に粘質の高いレッドムーンならではの食感で優しいソースに仕上がっています。鰆はもちろんそのままでも勿論美味しいのですが、ぜひこのソースと絡めてお召し上がりいただきたいです♪
「長野県飯田で捕れた鹿のロースト、黒胡椒のソース」
冬はやはりジビエが美味しい季節。鹿肉はじっくりと時間をかけてロースト。おかげで驚くほどに柔らかく、鹿肉特有のパサッとした繊維質がまったく無く、 しなやかで艶かしい食感です。噛めば噛むほどに味わい深い鹿肉。当分ジビエの世界から抜け出せなさそうで怖いです(笑)添え野菜は、Lotus root、Sweet potato、Brussels sprouts、青首大根、赤首女山三月大根と野菜の旨味そのままに食感を楽しめます♪
「苺のミルフィーユ」 サクサクのパイと甘さを抑えたカスタードクリームと苺の酸味が楽しめます♪
「さつまいものモンブラン」
アーモンドのクッキーと洋梨、シナモンのジェラートにさつまいものクリームを絞ったもの。〆にモンブランでは少し重いかな?なんて心配無用なさっぱりと仕上がったモンブランです♪
"Coffee"
平日でもランチタイムは満席なことが多いため、少し時間を遅らせて入店させていただいているので、お客様が引き手が空いた内田夫妻と歓談の時間がわたし達の楽しみのひとつでもあります。This time the、ひょんなことからレンニョさんのお役に立てることがあったようで、いつも美味しいランチを味わえる御礼ができればと思います。Think of it、当サイトをご覧いただいている浜松在住の愛読者の方がレンニョさんに足を運んでくださったようです!(嬉)浜松から名古屋に足を運ぶのは少し遠い?とは思わせない素晴しいイタリアンがここにあります。わたし達夫婦はお勧めしますよ♪
La vena del renno
Nagoya-Shi Showa-Ku maeyama-Cho 1-57, TEL:052-761-2870
Hours of operation:11:30-14:00 18:00To 22:00 Closed on Mondays:Wednesday、第3火曜日、Thursday pm
http://www.la-vena-del-legno.com/