「Cuisine de Garden Bkk」バンコクで自然をテーマに掲げた創作料理レストラン

Chiang Mai's famous shops in Bangkok's exclusive residential area Ofkamai Soi 2 area、2017Opened a sister shop as "Cuisine de Garden Bkk" on July 1, 2010!

Owner-chef Joseph Lee (Chef Lee) opened its head office in Chiang Mai in 2011 and opened its restaurant "Cuisine de Garden" It was four years ago that I was interviewed by Chiangmai (Cuisine de Garden)!
From his wife Nerisa Bee Han、Although I had heard the story of opening a store in Bangkok、I was finally able to visit this time!

Cuisine de Garden、And the chef turned furniture designer、The restaurant is a hot topic serving a fusion of molecular gastronomy, interwoven with the glorious award-winning chef Joseph Lee.、We also open stores in Bangkok!

 

 

"To feel nature even in Bangkok" and nature-inspired dishes in a gastronomy style!

メニュー構成は季節により内容が異なり「10 Course Tasting Menu(10皿のコースメニュー)」1,590THB(日本円にして約5,730円)のみで大変良心的な価格設定となっています!
1THB: about 3.6 yen (converted at the rate in November 2019)

店内は落ち着きのあるモノトーンの色調に間接照明を巧く用いながらアート性が高くシックでモダンな装いとなりますがインテリアの一部としてリアルな木を配し赤い小鳥が羽ばたくインスタレーションコンセプトとなる「自然」を大切にされている様子が伝わって参ります! 大人な雰囲気で素敵な空間!

ホールの一角にはバーカウンターを設置されておりSommelierが「Wine Pairing(ワインペアリング)」1,490THB(日本円にして約5,360円)なども対応してくださいます!
照明の明るさを極力落とし卓上のキャンフドルの明るさでしっとりとムーディーな雰囲気を演出!

 

この日はコースのワインペアリングで頂ける「Aubert & fils Brut Champagne / オベール・エ・フィス ブリュットシャンパン」にて乾杯!

General managerのWIT(ウィット)さんがサーヴを担当してくださり一皿一皿の料理毎に食材や調理法、While explaining the concept in detail、It will be the beginning of a fun full course to the eyes that appeal to the five senses!

As in the previous Chiang Mai head office、Let me introduce lade's "Vessel and Traveling Series"、Potter appeared in the project part 1 "" 釋 Yong Yue (Gaku Shakunaga)"The sharp instrument boasts a simple stripped-down useless、Kazuhiko caudate, who participated in the planning part 2 (Kazuhiko Shimoo)San&Shimoo Saori (Saori Shimoo)And it symbolizes the beauty of Japan writer's unit "Shimoo design"、We will collaborate with wooden wares that do not forget rational and beautiful! Thank You for the Collaboration!!

"10 Course Tasting Menu(10 dishes course menu)"
1 "FALLEN LEAF"
Round-cutting log、Homemade bread served with a bowl decorated with dead branches!
The brioche of homemade leaf like "fallen leaves" with a riette of fermented fish with dill aroma、It's as if you're enjoying mountain walking!

2 "RICE FIELD"
An adorable dish that you can see the state of rice planting of the long-quiet "pastoral" scenery!
Thai purple rice berries in crumble、Let it crawl on the tartal of the cow、 Tamarind leaf is used like a seedling of rice planting!
Next door is a fish ball wrapped in a refreshingscent tamarind leaf!

3 "SNAIL PRAWN" x:Shimoo Design Ukisama Leeds Round Dish
The figure is finished like a sardine Yadkari、天然海老をパッションフルーツでマリネしグリルしたもの!
こちらにパッションフルーツのソースをディップしながら頂きます!
ソルティー&サワーで後からほんのりとスパイシーな香りが楽しめます!

④「KRA-DONG」× 器:Wing Yue release (Gaku Shakunaga) mars himawari Φ250
蟹の甲羅を籠一杯に盛り付けた一皿は「จับปูใส่กระด้ง(ジャ(プ)プー サイ クラドン)カニを捕まえて籠に入れる→じっとしていない」というタイ語の”ことわざ”からイメージを膨らませた一品!
ワタリガニにココナッツフォームを合わせガーリックオイルを纏わせたチャクラムサラダを合わせて食べると爽やかな味わいが広がり優しく上品なテイスト!

⑤「HIGHLAND CAVIRA」× 器:Wing Yue release (Gaku Shakunaga) リバーシブルシャーレ Φ250
嬉しいことに北海道産の帆立を用いての一品!
シェフは食材はフレッシュな地のものを大切にされていますが実の妹が日本人と結婚され日本在住ということもあり親日家でもあります!
帆立は軽く炙りタタキのように仕上げキャビアのようなイメージで添えたイクラやフィンガーライム味噌にレモンを合わせた和製サヴァイヨンソースで頂き残り香となる味噌の香りが芳しい一品!

⑥「ORIGAMI」
A dish named "Origami"、It has been subjected to a surprise decorated with flowering in paper like a flower!

When the flower opens by untsoting the string、The fragrance of aromatic herbs is put in the Japanese style soup stock taken from the white fish Cobi Fish.、A good smell drifts!
You can enjoy the soup soup with the gentle taste that japanese prefer while having condensed umami!

7 "NEST"
This signature dish, inspired by the bird's nest, is a dish i got at the head office in Chiang Mai four years ago!
Hot spring eggs with fragrant truffles use organic eggs!

Break the shell and drop it on the nest、We will have it with mushrooms while breaking the hot spring eggs!
Enjoy the crispy crispy crispy texture of the fried spring rain and the creamy and smooth taste coupled with hot spring eggs with aroma!

8 "RAINFOREST"
The main dish named "Rainforest" is a dish of fish and meat dishes!

The fish dish of the local fish leopard (karasgalei) and the meat dish using Iwate beef、Grilled with blended cocoa spices!
Both have the same arrangement、Puree with rice germ and seasonal mushrooms、Pepper Chutney and teriyaki sauce are served!

The treat of the ladybug is lovely.、ピリッとスパイシーなチリベースでアクセントに!

⑨「DEW」× 器:Wing Yue release (Gaku Shakunaga) 大工カット Φ200
見た目にも鮮やかな色合いの季節のフレッシュマンゴーのとろけるデザート!
カリカリ食感のスノーマンゴーにまろやかなライスクリームと口溶け滑らかなジェリーを添えて食感を楽しむデザートです!

⑩「TERRAIN」
最後の最後まで楽しませてくれる3種の小菓子が登場!
Sea、Forest、山をイメージし帆立貝に見立てたフィナンシェは中にパッションフルーツジャムトリュフに見立てたプティシューは中に芳しいチョコレートクリームを忍ばせて石に見立てたチョコレートは本物の石と区別が付かない程の仕上がり!
どれを手にしようか迷っていると時間を置いたせいかじんわりと汗をかいて来たのが本物のチョコレート菓子と判明!
とろけるチョコの中はチリを合わせたパイナップルソースが忍ばされており後味がほんのりとスパイシーな仕上がり!
定番のタイ土産のお菓子でも見掛ける組み合わせに一工夫を加えられており本物の石と見比べながら楽しめるアート性の高いデザートに思わず笑みが溢れます!

コース料理は一品一品が小ポーションで食べやすく塩加減が程良く身体に優しい味わいながらにユニークな創作性で目にも楽しませてくれるキュイジーヌとなります!
どのテーブルのゲスト達もその料理のアート性とユニークさに見惚れながら写真に収めたりその料理を語りながら味わったりと多くの会話を生み出しておりました!

現在は「Michelin Guide Bangkok2019(ミシュランガイドバンコク2019)」にも掲載されているレストランとなり古都チェンマイで名を広め活躍したJoseph Leeシェフの料理が今やバンコクでも味わえます!

Cuisine de Garden Bangkok(キュイジーヌ・ド・ガーデン・バンコク)
Address:12/6 Phatsana1, Northern Phrakanong, Wattana, Bangkok 10110 Thailand
TEL:+66 61 626 2816
Hours of operation:18:00-23:00
Closed on Mondays:Sunday
https://www.cuisinedegarden.com/

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