French dinner seafood "house sitting" Izu peninsula along with the Japan tea to entertain! • Part I ◆

Luxury hotel located in hot springs of Izu-Kogen seaboard "ABBA RESORTS IZU – SittingBirthday dinner at the newly established French restaurant "Yamamomo" at Aba Resort Is Zagyosou!

In the shop name "Yamamo" given by standing in a vast natural garden where huge trees of the natural monument "Yamamo" are clustered、Shinpei Yamamoto/Shinpei YamamotoThe chef uses the seafood of Izu Highlands and carefully selected ingredients from Shizuoka.、French technique combined with Japanese soul、You can enjoy the French cuisine unique to Izu woven with "Japanese soul Western talent"!

Also、Kyoto Gion French "MAVO"ofTsutomu Nishimura (Tsutomu Nishimura)Menu dedicated to chef tea "tea pairing aya / Sai "in mountain received the impression that this Chef、The most famous tea adopted only a Shizuoka Japan tea、Prepared trails along with TypeA rings of Shizuoka tea!

1The second floor overlooks the lush garden and the main building.、It becomes a calm and full of space with a pure Japanese-style tea room、In the evening of the day、The store is crowded with group customers from Taiwan!

We were guided to the private room "Bud" on the second floor.、While ingesting the full course of Chef Yamamoto's Omakase、1One is "tea pairing" 3,500 yen、The other one is "wine pairing" ordered together for 9,500 yen!

Also、On the same second floor、There are 6 counter seats spread over the sea of Izu、"Teppanyaki" served only for villa guests is also a very popular menu!

This time to the sitting-Sou、Uslade Gourmet & Hotel Web MagazineTo travel with the series to introduce your、Potter appeared as no. 1 project 'Wing Yue release (Gaku Shakunaga)"The sharp instrument boasts a simple stripped-down useless、Who participated in the planning part 2Shimoo, Kazuhiko (Kazuhiko Shimoo)San&Shimoo Saori (Saori Shimoo)Is it writer's unit "Shimoo Design"The symbolizing the beauty of Japan、合理的且つ美しさを忘れない木製器(※後編で登場します)と「やまもも」の素晴らしい料理をコラボしていただくことに!

In the "Bayberry"、Ceramic inter-relation between the Izu and distinctive instrument originally ordered by "Kamachi pottery shop.、Also、The generator Niijima glass collected at the coast of the Izu Islands, including great instrument has been adopted、この日は一部の器をわたし達が持参した器に変更してくださっています! 久々の『器と旅するシリーズ』です!

今回は特別に、About tea pairing of Japanese tea、Chef Yamamoto himself introduced me to the food.、Wine Pairing、テーブルを担当してくださるホールスタッフの永田良太さんがサーヴしながら説明してくださいます!

Bayberry Special Dinner Menu
①「戸田の本エビと人参 メヒカリ 伊豆のお米とひじきのチップス」
最初にテーブルに用意されたのはレストランで取り扱う無農薬野菜を栽培され三島の鈴木 達也 (Tatsuya Suzuki)Mr. maker "フードカルチャー・ルネサンス」の現在の畑を肌で感じて頂くようにとオクラの下にマリーゴールドが咲き乱れ華やかさと儚さが混在する様子をそのままイメージされてのあしらい!

曲げわっぱにアイアンを施した2段重ねで和のアフタヌーンティーセットのような飾り台。In the upper、小枝に刺した軽やかなメヒカリのフリットを添えて!

下段には戸田の特産である本エビを藤枝の日本酒や醤油にて軽くマリネ本エビの甘味を人参のムースの甘味と合わせて楽しめる一品!伊豆のお米とひじきを合わせてチップにし西伊豆の伝統食品となる潮鰹をフレンチの調理法となるブランダードで仕上げ塩辛さと奥深い味わいを楽しめます!

Day by day、畑に足を運ばれる山本シェフが現状の畑にフェンネルの種が豊富だったことから卓上に添えてくださったドライ状のフェンネル・シード!「良かったら食べてみてください!」とシェフに誘われ一粒パクリ!お口の消臭効果のようなものを感じる爽やかさと甘味!スパイス好きには堪らない粋な演出です!

<焙じ茶(藤枝)>
藤枝市瀬戸谷で、40年間無農薬で自然のサイクルを大切にされながら栽培されてきている杵塚さんが運営する「人と農・自然をつなぐ会」の綺麗な味わいを楽しめるお茶で、The first cup is a colorful roasted tea with vinegar! Refreshing acidity spreads in the aroma、食前茶として食欲を掻き立てます!

<Champagne ボランジェ(Bollinger Special Cuvee Brut)>
Grape varieties:60% Pinot Noir、25% Chardonnay、15% Pinot Meunier
香ばしいアロマと力強い味わいシャープな余韻が楽しめる一杯!

②「戻り鰹 ビーツ」
燻製香に包まれて登場するのは今が旬の戻り鰹!

満点の伊豆高原の星空をイメージしたかのような器に真紅の鰹とラディッシュビーツが良く映えます!

軽く炙った戻り鰹には燻製香を纏わせ生ハムの塩気を添えて中にビーツのソース、Green onions、オリーブなどの薬味とマイクロハーブと共に頂きます!今時期だからこその戻り鰹は脂のノリも良く濃厚な味わい!

<深蒸し茶 菱東(掛川)>
世界農業遺産に認定された掛川の「原田園」の最高金賞を受賞した深蒸し茶の水出し!ほのかに磯の香りを感じさせ上品な旨味のあるバランスの良いお茶ゆえに戻り鰹の脂を調和させるように合わせた一杯!

<日本酒・臥龍梅 純米大吟醸 山田錦35 無濾過生貯原酒>
静岡の地酒「三和酒造」の「臥龍梅(がりゅうばい)」は精選された酒造好適米の山田錦を35%まで精米し新酵母により南部杜氏が伝統の酒造りを守り真心こめて醸造大吟醸らしく芳醇な含み香に豊かな味わいでうっとりする飲み口で戻り鰹の濃厚さに負けない味わいを醸し出しています!

③「黒アワビ 河豚白子 自然薯」
柔らかく蒸し上げた黒アワビと濃厚な河豚の白子富士宮のHasegawa agriculturalのシャンピニオンを自然薯の粘りに全て絡ませて頂く一品!ナッツの食感をアクセントに!
伊豆諸島新島のガラス質の鉱物が主体の砂浜を利用した新島ガラスの器は無着色でこの美しいオリーブ色に仕上がるそうで抹茶玄米茶との色のバランスも絶妙で最強の組み合わせです!

<抹茶玄米茶(藤枝)>
無農薬の抹茶玄米茶に酢橘を浮かべてアワビや白子のふんわり感と自然薯のまったり感に抹茶玄米茶の香ばしさと酢橘の酸味が良いテンポを刻みます!
グラスから香る玄米の香ばしさだけで御飯が進みそうです!(笑)
山本シェフは静岡茶の美味しさを素材そのままに感じていただけるよう抽出法には気配りするもののあまり手を加えずに提供されておりお茶本来の香りや味わいを十二分に楽しむことができます!

<アルザス・リースリング 2013 トリンバック(Trimbach Riesling)>
アルザスのロマネ・コンティと呼ばれる単一畑クロ・サンテューヌを単独所有する造り手のスタンダードなリースリング辛口でエレガントな味わいをアクセントに楽しみます!

④「情景」×「Gaku Syakunaga gen台皿、"Ge"
通常メニューには存在しない冬の畑をイメージした料理を特別に用意してくださいました!
下には潮鰹を用いたバーニャカウダソースほうれん草やお味噌ナッツ類とそれぞれのクッキーを焼き上げてから砕き散りばめることで土に見立て、On top of that、この時期の根菜類として蕪、Burdock root、ラディッシュや蕎麦の実衣に茶炭を加えた里芋のベニエに菊芋と蕪のピュレを添えて!

自然の大地をイメージさせて造った年輪模様の「áge」と「冬の畑」をイメージしてくださった「情景」の一皿は互いの良さを引き出し合った相性抜群の仕上がりです!

こちらの料理には別添えで調理の際に必ず出る野菜の皮や端切れを全ての恵みを有り難く食すという意味で「野菜のコンソメ」にして提供!野菜の皮や端切れは栄養価も豊富で身体に嬉しい一品!香り優しく野菜の旨味が凝縮された甘味豊かな極上スープです!

⑤「駿河湾の赤座海老 天城軍鶏 柑橘風のサバイヨン」
伊豆の海を彷彿とさせる白と青が織り成す水平線のような器に盛られた駿河湾の赤座海老は天城軍鶏と合わせて、Difficult combination of sea and mountain, dare 1 plate! Chicken confit from scampi left a moist texture and miso-pickled。Separate the first bite、Together our two eyes、While to neutralize with zabaglione、Dish at the smell of smoked tea! Refresh in the caramelised oranges!

< Smoked tea (Shimada) >
Elected to the agricultural heritage of the Shimada、Producers have done a traditional tea kusaba farming "Cane log Matsumoto Park"The unique smoked tea。

Better meet the smoked shrimp and chicken are、Image of dishes will be completed the first mouth moistened with smoked tea time!
Direct、And please let me sniff it with smoked before brewing tea leaves、The strong flavor of the attack surprised surprise!

< Puligny-Montrachet 2015 Jean-Louis Xavi (Jean-Louis Chavy / Puligny-Montrachet) >
Because you can pour the wine in the bottle without pulling the Cork does not oxidize 'Coravin(Coravan) ' use!
While tinged with complex flavor、Guests can enjoy elegant floral fragrance、Smooth in mouthfeel with plenty of minerals、Elegant Puligny so I sigh!

< Leading to the part:

ABBA RESORTS IZU sitting Zhuang (Zagyosoh) Abu resort is zagyeosou
Address:Shizuoka Ito-Shi Yawata area 1741
TEL:0557-53-1170
Bayberry House French restaurant opening times:
Lunch 11:00-15:00( L.O. 14:00-
Cafe opening times:11:00~ 16:00(L.O. 15:30-
Dinner:17:30-21:00( L.O. 19:00-
http://zagyosoh.com/Sitting / Taiwan Reservation website
https://www.abba-travel.com.tw/stay/

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