"Christmas dinner with my dog Chocolat at home on holy night 2022"

Christmas with your precious family on a holy night。皆様はどんなクリスマスをお過ごしになられましたか?
In our House、Every year、No crowded Christmas dinner、It will be a Christmas dinner that you will welcome at home! Especially after welcoming my dog Chocolat、I don't go out at night anymore.、寒い冬は暖かいお家が一番です♪

今年は家具も新たに北欧ヴィンテージで統一した我が家。Inspired by Scandinavian winter、Snow-covered tree decorated with ornaments and LEDs、Bright red ribbon on an adorable warm Christmas tree。Table coordination is Christmas-like、White-bearded Santa's bright red table runner、Lay out a red placemat、Served with a wreath of pine cones。As a new friend to feel more like Christmas、テーブルには富山の木工作家ユニット「Shimoo Design」の人気商品「とんがりサンタ(コッパー)」にも参加してもらいましょう♪

キャンドルを灯したクリスマス

愛犬ショコラもサンタのフード付きマントで着飾りショコラサンタとして準備は万端です!

今年のChampagneは、"Janisson Baradon Brut Cuvée Noël" requested by Alex Tsai of Sommelier in Taiwan。にしました!

「ジャニソン・バラドン キュヴェ・ノエル
(Janisson Baradon Brut Cuvée Noël)」

「シャンパーニュの未来を切り拓く8人」の一人シリル・バラドンによる、A cute design bottle limited to Japan with a Christmas motif。Alex, who works as a Sommelier in Taiwan,、It seems that they collect this limited edition bottle every year.、There is a request message to purchase this Japan limited edition.、To get。It is also a Christmas limited bottle、Pop design to decorate the Christmas table。It will also be a great gift! The breed is、50% Pinot Noir、50% Chardonnay for a soft mouthfeel、Rich、蜜を感じるふくよかな味わいでバランスの優れたシャンパーニュ!

"Assorted Appetizers"
Instrument:"Gaku Syakunaga」gen シャーレ

上から時計回りで、Dried tomatoes pickled in olive oil、Shinken aspic (pork ham jelly)、Prosciutto apple、Bite-sized spinach quiche、Herb Loaf、Shrimp white sauce、Mini penne in tomato sauce、Marinated scallops、Pickled olives、Salmon roe and the aroma of smoked salmon dill、それぞれが品のある優しい味わいでワインのお供に最適な盛り合わせ!

「シーフードのコンソメゼリー寄せ・ツリー仕立て」

ボイルした海老や帆立をコンソメのゼリーで寄せたさっぱりとした一品。A tree with reddish-yellow paprika and asparagus green to decorate Christmas colors。

「新漬オリーブ」

国産オリーブ農園「クレアファーム(CREA FARM)」の静岡・日本平と藤枝の自社農園で今年採れたばかりのオリーブを塩水で漬けたフレッシュな新漬オリーブ

「オマール海老のビスク」

オマール海老の濃厚な旨味を引き出し、A luxurious pottage of tomatoes and flavored vegetables。

「胡桃入りフランスパンとピスタチオ入りモルタデッラ」
Instrument:"Shimoo Design"

パンは「ブリレ(Brille)」で調達。For fragrant French bread with crushed walnuts in baguette dough、Served with mortadella with pistachios。

「パッケリ ボロネーゼ」
Instrument:「釋永岳」áge鉄鉢

ワインの当てとなるように、Cheap picked-up tubular short pasta packeri with bolognese sauce with mushrooms。

「真鱈と魚介の自家製エスカルゴバター」

軽く塩胡椒し、Sautéed cod with flour with garlic、Mussels and shrimp、With the addition of tomatoes、For steaming with homemade escargot butter and white wine。

One dish made with red and green Christmas colors in mind。濃厚なエスカルゴバターはパンに付けても美味しい!

「モンジャール ミュニュレ ヴォーヌ ロマネ 2017
(DOMAINE MONGEARD-MUGNERET VOSNE-ROMANEE)」

「ブルゴーニュの宝石」と讃えられる銘醸村ヴォーヌ・ロマネ。The variety is 100% Pinot Noir、Cherry or strawberry、The nuances of the forest undergrowth、Aromatic and meaty、Good balance of fruit and spices、熟成を経た厚みと華やかな芳醇さが印象に残る美味しいワイン!

「鴨のコンフィ きのこのクリームソース」

低温の油で煮るフランス料理の調理方法コンフィ。Relax softly、For duck confit with concentrated umami、Combine with a rich cream sauce with plenty of mushroom flavor、Brussels sprouts for garnish、Radish、Served with butter sautéed little baron。

椎茸が苦手な主人には添えない大きな椎茸を私の皿にはガッツリと添えて(笑)

身はほろほろに柔らかい状態ですが、Only the skin surface is crisp and baked with a burner to add aroma.、最高のご馳走に!

いつもは錦爽鶏のササミと野菜を主食とするショコラですが、This day is special、If you reward the duck confit without sauce a little cleverly,、It、満足気に召し上がってくれました(笑)

「白カビカルパス、continuity、ミモレット」

東京のチーズ専門店「フェルミエ(Fermier)」のチーズたち。Border with Switzerland、A slightly younger 8-month aging of the famous product "Comté" of the Franche-Comté region、The name comes from the French word "mi-mollet", which means "half soft".、18Month ripening "Mimolette"。Iwate's "館ヶ森アーク牧場」にて作られている白カビで約1ヶ月かけて熟成させた館ヶ森高原豚のサラミ「白カビカルパス」

"Patisserie La Veriteのケーキ」
Instrument:「釋永岳」gen台皿

クリスマスケーキは今年も浜松は大平台にある人気パティスリー「Patisserie La Verite」のケーキたち。Because you don't need a one-hole cake to eat with a couple、3 types of cakes with different flavors。

「ノエル ポンム(Noël pomme)」

真っ赤なドーム型が可愛い「ノエル ポンム」林檎のムースの中に「マリアージュ・フレール(MARIAGE FRERES)」の紅茶・マルコポーロを使ったゼリーを忍ばせたムースでクリスマス限定のケーキとなるこちら。Take a look at the official Instagram、マリアージュフレール好きな私はこちらを目当てにゲット!林檎の甘みと甘い香りが特徴のマルコポーロの風味が滑らかなムースに感じられるとても品のあるケーキ!

「ジャンドゥージャ(Gianduja)」

濃厚でリッチな光沢のあるグラサージュショコラの中には、Smooth and high-quality milk chocolate mousse with a fragrant aroma of nuts、チョコレート好きには堪らない極上の一品!

「モンブラン(Mont Blanc aux marrons)」

土台はさつま芋のような味わいのフランジパーヌ、Whole chestnuts in unsweetened crème fette、濃厚なマロンクリームとの組み合わせが絶妙!

"マリアージュ・フレール(MARIAGE FRERES)"
紅茶・マルコポーロ(MARCO POLO)

時の権力者フビライカンに仕えた探検家マルコポーロの名を冠した紅茶は、Chinese and Tibetan flowers and fruits are used、Honey or vanilla、Black tea with a smooth sweetness reminiscent of caramel。To match the cake of "Noel Pomme" using this Marco Polo、〆のドリンクは珈琲ではなく紅茶にして大正解!

クリスマスJazzをBGMに、Make and eat with wine in hand、Eat and drink、Christmas dinner at our house where you can enjoy a meal while feeling a relaxing time。For you too、きっと良いクリスマスであったことでしょう♪

Joyeux Noël, bonne et heureuse année 2023!
(Merry Christmas、幸せな新年2023年をお迎えください!)

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