Just a few days ago、Giving away favorite jams to H celebrates birthday on Sunday and I want to give、Suddenly awoken when Rukia-Chan decided to find。However,、Because it is not already found in the farmer's market or the supermarket strawberries、So I asked on Facebook、Ayako's friends always delicious Strawberry jams me and I of Fukuroi Takahashi Strawberry farm I was introduced。Ichigo already not for sale、Could you give the amount of fill in a large polystyrene case (8 kg) prices! (Thank you) to make a decent shop started massive preparation is the beginning.
Strawberry preparation instructions、First of all clean the wash and get rid of every、Keep enough moisture。
The weight of strawberries you、On the other hand, provides a 20% sugar。Pour some sugar on to become familiar with whole strawberries、Almost overnight to mesmerize Strawberry water.。
Comes with plenty of water、Boiled in a pot、Remove the lye slowly while、Continue to cook slowly。Slow stewed with、Carefully and gently take lye。Lye will remain and may not stay vivid shades of Strawberry。
Moisture decreases to less than half the amount it boiled down to、While grain of Strawberry and soften.、搾りたてのレモン汁を砂糖と同じく苺に対し20%ほど注ぎ入れます。レモンの酸味がまろやかになるまで暫し煮込みます。And、煮沸消毒した瓶を乾かし、温かい内に詰め、余熱が取れたら蓋をし冷蔵庫へ。温かい内に蓋をしてしまうと、霜が苺に降りてしまい、水分を含んだ苺瓶はカビの原因を引き起こすので要注意です!
「ゴロッと苺の自家製コンフィチュール」
苺の粒を残さず潰される方もいますが、これは好みの問題でしょう。わたしは断然ゴロッと果肉感が残ってる方が好みです。甘さも20%と、他の方々のレシピに比べれればかなり糖質減量ですが、本来苺はそのままでも美味しいので、賞味期限さえ守れば低糖がオススメですよ♪(冷蔵庫内の保存でおよそ2週間ほどです。大量に作られた時は冷凍保存にいたしましょう。-
「ゴロッと苺の自家製コンフィチュール 赤ワインバージョン」
レシピはノーマルとほぼ一緒です。深鍋で煮る際に赤ワインをこちらも苺に対し20%入れて煮込むだけの簡単アレンジ。ワインの種類にもよりますが、程好い酸味と少し大人なコンフィチュールの完成です。Alright、完成したコンフィチュールは冷蔵庫内で一晩寝かすと、より美味しくなるので明日のモーニングに試食してみましょう。And、日曜日には可愛くラッピングし、H様へ気持ちを込めてお贈りしようと思います。今回は思いのほか大量に作れたので、あなたのお宅にも届くかもしれません!?(笑)あなたは、ノーマルと赤ワインバージョンのどちらがお好みでしょう♪