When I go out to eat Italian、Strange and strange because the desire to create pasta springs even at home。But、When it comes to making it with what's in the refrigerator,、Flounder is important, right?。There's red wine available tonight.、I want to eat pasta of the tomato system firmly.、I thought.。Pasta is "shrimp and pork ragout tomato sauce ringine"。The sauce is still the decider for pasta.、Without the taste of the base、Because it becomes a pea taste、I want to make it without any trouble.。Sweetened with tomato sauce、I also like the taste for children.、My other is not good at sweetness.。Let's finish it in adult tomato sauce.。I ate a bite and said, "Yes! Delicious! I'm really happy with this unflattering one.。 This is following the purple asparagus of the other day.、袋井の「アネッロ」のヨシクニくんから頂いた立派な長野県産ホワイトアスパラです。You are the happiest person to have such a splendid seasonal vegetable at home rice.。In order to taste the texture and freshness of white asparagus, I made it "Orandez sauce of white asparagus"。This source、It's super easy.、It also go well with other vegetables.、It is delicious even if I put it on bread and eat it.。What is the recipe?、Pour about 50cc of milk into 1 egg yolk and mix。Prepare 10g of melted butter、White wine、Salt、Black pepper、Honey、Season with a little lemon juice、Just lightly put it on low heat and put out the ass.。After、Just put it on the asparagus, which is boiled salt and sautéed in olive oil.。Right or wrong、Give it a try.。 パンは「カセル」さんのオリーブパンとガーリックフランスをオーブンで温め、I attached it to the sauce and had it deliciously.。 今日のワイン「パトリアッシュ ピノノワール2011」 「ワインハウス新美」さんのリーズナブルなデイリーワイン。With moderate astringency and lightness、It is a wine with a high CP that balances ease of drinking and drinking response.。 ブーランジェリー カセル 浜松市中区富塚町1088 TEL:053-473-7606 Hours of operation 7:00-18:00 Closed on Mondays:On Sundays、Monday http://kaseru.hamazo.tv/ ワインハウス新美 浜松市中区山手町33-23 TEL:053-454-5668 Hours of operation 9:30-19:00 Closed on Mondays:Sunday、Holidays http://www.niimi-wine.com/...
Daily wine and delicious food a couple of times.
ゆったりとした空間でBGMはジャズをしっとり流し、ワインと共に美味しい料理を囲んで夫婦の何気ない会話を楽しむ・・・そんなゆとりある時間があるおかげで、1日の疲れを忘れることができるのです。The other day、袋井のイタリアン「アネッロ」のシェフ、ヨシクニくんに素敵な食材を頂いたので、昨夜はおうちで晩酌することにしました。メインは「鶏もも肉のマスタードソースパン粉焼き」皮面はパリッと、中はふっくらしっとりが基本中の基本。ワインの当てになるようにマイユマスタードを利かせ、少ししっかり目の味付けです。パンは富塚のブーランジェリー「カセル」さんのくるみカンパーニュを添えて。結婚祝いにけんちゃん先生から頂いた華やかな「Gien」のお皿が大活躍ですよ♪ 2皿目は「モッツァレラ ブッファラとトマトのサラダ」 ヨシクニくんから頂いたアラ モッツァレラ ブッファラ ボッコンチーノは、水牛乳をパスタフィラータ製法で練り上げた伝統的本来なモッツァレラです。小振りな丸玉なのでハーフカットにし、In one mouthful of fish and、クセのないミルキーな香りで独特な歯応え、ホエーから滲み出てくる甘みの余韻を感じながら至福の瞬間が生まれます。フレッシュバジルの季節には、美味しいトマトと一緒にカプレーゼにしたいものです。 「紫アスパラとパプリカのアーリオオーリオ」 こちらの見事なまでの珍しい紫アスパラもヨシクニくんに頂きました。あまりの太さに下茹でを少ししてみたら、紫が消えかけ緑になりましたけど(笑)食材の良さを味わう為にも、フランス産塩とガーリックとイタリア産唐辛子でシンプルに。これまた驚く程にジュースが溢れ出す瑞々しいアスパラでした。ヨシクニくん、ありがとう♪ 本日のワイン「パトリアッシュ I.G.P. ペイ・ドック ヴィオニエ 2011」 ワインは山手にあります「ワインハウス新美」さんで、リーズナブルに頂けるデイリーワインを尚巳さんのオススメでセレクト。キラキラと輝く薄い黄色、軽やかな口当たりで瑞々しい酸味と歯切れの良さを感じます。素直に美味しい。最後の1本だったのが残念。 ブーランジェリー カセル 浜松市中区富塚町1088 TEL:053-473-7606 Hours of operation 7:00-18:00 Closed on Mondays:On Sundays、Monday http://kaseru.hamazo.tv/ ワインハウス新美 浜松市中区山手町33-23 TEL:053-454-5668 Hours of operation 9:30-19:00 Closed on Mondays:Sunday、Holidays http://www.niimi-wine.com/...
【Closed】Italian lunch date at "Il Cucchoro" in Tomizuka
2019"Irkkutchoro" closed temporarily on the last day of December。 隣接する「呑みどころクッチョロ」にて氏原シェフが料理を提供しておりますので 詳しくはお店までお問い合わせください。 呑みどころクッチョロ 053-570-3513 ホワイトストリート沿いにある蜆塚遺跡の交差点の角にあるイタリアン「イル クッチョロ IL CUCCIOLO」さんでランチデートすることにしました。こちらのお店もいつも一杯でなかなか入れないので事前予約を必ずオススメします。Relatively、女性客の多いお店なので、ランチタイムは賑やかですよ。入口のウェイティングの前に、鮮やかな色合いのレモンとウサギちゃんがお出迎え。こちらのレモン、皮まで頂けるというから驚きです。お席に通され、2種のメニューコースからAコースのパスタランチ(前菜の盛り合わせ、Pasta、Dessert、ドリンク)2,200円をオーダーしました。 「前菜の盛り合わせ」 鶏肉のお料理が2種類でどちらも三河の錦爽鶏を使用。胸肉のローストを里芋のピューレと一緒に。もも肉のソテーにイタリア産赤レンズ豆の煮込み、縁起の良い豆だそうです。新玉ねぎのロースト。小松菜花と春キャベツをバーニャカウダのソースで。トマトソース添えたイタリアの卵焼きでフリッタータ。竜神豚のラグーを詰めたラザーニャ。パンの上にはイタリア産のリコッタリーズと栗の蜂蜜和え。竜神豚のテリーヌ。里芋に甘いさつまいも紅はるかのフリット。And、これまたひと皿でこれほどに楽しめ、どれもとても美味しく、少しずつのポーションで質の良い品数を求めることの多い女性客に人気な理由のひとつでしょう。 「自家製カラスミとアンチョビのスパゲッティーニ」 新緑のように眩しいほどに刻みパセリが美しい。カラスミとアンチョビの塩加減が程良く、オイルベースでもあっさりと頂けます。 「スパゲッティーニ いわしとちりめんキャベツの煮込みソース」 鰯好きのわたしには堪らないひと皿。アクセントに付けられたハーブのディルが爽やかな風味を誘います。これは癖になるパスタかも。 「自家製パン」 ふわっと柔らかな優しい香りの自家製パン。とても好き。 「デザート」 イタリアの郷土菓子で揚げた生地の中にリコッタチーズとチョコレートとピスタチオのクリームを詰めて。自家製のカモミールのジェラート、苺を添えて。いつもこちらのデザートでパンナコッタを頂くことが多かったので、オーナーシェフが気遣ってくれて違うデザートを用意してくれました。Thank you for your。甘みのあるデザートではないので爽やかな初夏を感じさせるデザートですね。 「コーヒー」 おしゃべりしながらゆっくりと2時間以上かけての食事。こちらのホール担当の奥様と交わす会話も楽しみながら、とても良い時間を過ごすことができました。綾子さん、またご一緒しましょうね♪ イル クッチョロ IL CUCCIOLO 浜松市中区富塚町4710-2 TEL:053-456-4073 Closed on Mondays:水曜日 営業時間 Lunch 11:30-13:30(L.O)Dinner 18:00-21:00(L.O)...
Fujieda French restaurant "lagap L'AGAPE" dishes are excellent!
I eat lunch in fujieda became fujieda go work so、To find the net and where do。Italian cactushouse friend's Yamamoto Hiroshi is doing well.、So monotonous and uninteresting to do new development! Discover the bothers and as usual in surf shops。そのお店はフレンチの「ラガップ」。I go immediately make a reservation。 This restaurant is open to the 9/2008。Tokyo Matsushita, the owner-chef.、Gain some experience in your stores in the Kansai region、I heard were trained in France。Restaurant is pretty tiny restaurant atmosphere with 12 seats。Only courses in food、Choose from dishes like prefix style。Lunch and dinner is configured on the same menu.、Only lunch main 1 handy provides course。There for lunch this time, the choice was a light menu B 2840 Yen。 menu A(メーン1品)1,890円 menu B(メーン2品)2,840円 menu C(メーン3品)4,210円 menu D(メーン4品)5,630円 menu E(※要予約)8,000円,10,000円 パン、Soup and coffee、デザート付 「2色のアスパラとズワイ蟹のテリーヌ」 佐賀産ホワイト&グリーンアスパラをズワイ蟹と共にコンソメで固めたテリーヌで、(B)--seasoned with fresh dressing flavored with rie.。It looks beautiful、Flavor is very delicate、This is followed by food so expect.。Many shipments of asparagus in Saga Prefecture, is a famous breed of "Welcome"、Ear opening is characterized by soft and chewy varieties other than small to moderate。Greasy so be sweet and fine、Such a simple dish of perfect ingredients。 「自家製パン」 3種類のパンがお店の袋に入って登場。This is funny!。Most bakeries!。 「グリーンアスパラのスープ」 スープはすべてのコースに付いてきて、Depending on the season of the season giving the soup ingredients。Taste is never dark because it's not.、1 plate, left a deep impression and feel the spread in the mouth tastes of the ingredients and。 「フランス シャラン産窒息鴨ローストとコンフィ(+800円)」 エトフェした鴨を胸肉はハチミツを塗ってロースト、Offer in the confit thigh that、I thought how to come、I was surprised because it appeared in volume terrible。And étouffée (suffocation)、Originally、Put the needle to the back of the neck、And in a State of suspended animation、The bird carcass without removing blood.、Is there a way to ETFE with electric shock in recent.。By letting ETFE、With engorged blood in the body of the duck、As a result the blood into the meat rotates。Thereby、Strong flavor of duck meat containing iron is delicious。Is that first you bite from a roasted chicken breast、This is really delicious! I recently ate duck most in is not?。Anyway delicious rich flavor! The soft moist and the flavor is smooth and even。Bite and moderate elasticity and gravy spreads in the mouth。Now、It's confit and delicious too! Relatively where eat duck confit PASA! and the texture a lot in、Skin was crispy texture well、Soft body、It is juicy。Only just baked duck thigh、Tough and difficult to eat so the confit is great.。 Dessert is like BBQ from written on the Blackboard。Each bit by that choice can mean、It is likely to ask for such。Hyoka is written on the Blackboard in the choice of two。And black pepper、I had some strange ISO boasts Lees。 "Passion fruit mousse、Cattle call (organic butter cake)、ブルーチーズのタルト イチゴ(あきひめ)とネーブルのソルベ」 今回はすべてのデザートを少量ずついただくことにしました。Relatively、The feel good food from the appetizers to the main desserts is quite disappointing pattern, which is、Dessert was delicious!。Traditional sweets of France in particular cattle call was very tender and flavorful。By the way cattle in France,、Number 4、Carl represents 1/4。Candy called cattle car butter、Sugar、Egg、Is made, put ingredients flour four 1/4 butter cake。Like a pound cake is easy to express。This restaurant is really dessert is great、Tourists to visit this woman there。Was all women except for us, actually had to come。 「コーヒー」 表面がクレマできれいに覆われているコーヒーでしたね。Good Crema is more detailed、Stir well away、To mellow the flavor、Scent lasted into the mouth.。 「お茶菓子」 食後の飲み物にはお茶菓子までついてきます。Real business and lying is of course。 And honestly I have finished eating it、There is no greater satisfaction and only so that they can。High cost-performance anyway is too。I think I pretty much eat food it's just with this amount of money is。3 both the appetizer and main、4So choose from the type you want to eat everything we'd、You may come in a large number of people because a considerable volume, share。In the standard course content so、8,000Circle、10,000Yen upon booking courses and earth come what you will be expecting.。Only、That is unfortunately far from Hamamatsu。More and more are now without a job in this shop go to fujieda。Want to introduce anyone lade article content, variously heard from Chef when we interviewed the following。 ラガップ L’AGAPE 藤枝市青葉町3-3-28 電話:054-637-0290 Hours of operation:11:30-14:00 18:00To 22:00 Closed on Mondays:水曜日 http://lagape.jp/...
Fukuroi home roasting coffee beans at 'blister and Japanese restaurant plug I lump coffee
袋井の油山寺へぬける道沿いをちょっと入ったところにある隠れ家的な自家焙煎珈琲豆屋「まめやかふぇ」さんへ。This course at the first leg towards the East we always say you will。 Opened the door and the owners of Hama-Chan ",、Can I help you "and it's friendly staff and at the same time、So like sound of roasting coffee beans is music to your ears。Than the opener running as background music in Bossa Nova、Will just listen to the sound of this machine。Here you will、Pick select from the raw beans are always lined up on store shelves、Roasted to order from that commitment Buri。While waiting for the coffee beans are roasted、Will treat the wife Akemi delicious freshly brewed coffee。In small children put out hot chocolate instead of coffee and、Is your family go out to buy coffee beans in the family total putting out very good service so many。However,、Should not be confused、That is not a cafe。Shops purchase coffee beans only.。Already familiar with customers、Telephone booking in advance by going to get when you date、Because it will make the suit at that time、Telephone reservations are better hurry!。 On this day、I received the villasalci (from Costa Rica) 990 Yen。11 last year in the stock sale, boasted a popular bean's、From many customers restocked and you want that to go up、Miraculous finding domestic stock and passed on to me?。This last sale and end up、While no longer、Is your last chance! Miss! Hama-CHAN、Akemi、また美味しい話待ってます(笑) まめやかふぇ 袋井市村松2607 TEL:0538-42-7222 Hours of operation 10:00-19:00 Closed on Mondays:Tuesday's http://www.mameyacafe.com/...
Select the instrument in Kakegawa simple gadgets 'Angel'
掛川の雑貨コレムの美千代ちゃんのところで、さやかさんと美千代ちゃん御2人にコトコト市の取材をさせてもらった後に、さやかさんのお店「アンジュール unjour」さんへ久々にお邪魔しました。この近くに、掛川市立総合病院と袋井市立袋井市民病院を統合した公立の新病院が5月に中東遠総合医療センターとして誕生するのですが、道路も新しくなり、きっと周辺の開発も進むことから人通りも多くなることでしょう。 On this day、ここのところずっと気になっていた作家・鈴木史子さんの作品の珈琲カップを求めて。カップと小皿をうまく組み合わせて、カップ&ソーサーにするのですが、あるだけのカップを横に並べてみると、ひとつひとつが手作りというだけあって、どれもそれぞれに顔立ちが違い味わいがあって迷ってしまいますね。相方と2人で「どれがいいかな~♪」なんて、一緒に選定するのもまた楽しいものです。選びに選んだカップ&ソーサーで美味しい珈琲が飲める時間を楽しみにしたいと思います。購入したカップはまた、のちほど紹介しましょう♪ シンプル雑貨 アンジュール unjour 掛川市高御所1198-1 営業時間: 水・木・金曜10:30~ 16:30 +月1回土曜営業10:30~ 16:30 http://unjour-tencho.jugem.jp/...
Kakegawa's ' La Noisette Cafe bistro "with Bystrov wrench
On the day before in bond、Regret for the trip to makinohara next Monday for lunch、Book by phone on the day, it was、事前にきちんと済ませ「ラ ノワゼット ビストロ カフェ」さんへリベンジしました。Even to this day albeit with weekday、It is packed。Next table and come by chance Mrs. low city tenants also, I was surprised、It let's the event. and greetings。Here is、In aiming at Home France-Bistro taste France restaurant、As well as high-quality domestic ingredients are food or wine of France、Vinegar、Spice、Mixed with herbs、Country style Pate、Marinated salmon、Beef rump steak、Confit of duck、Provides the ingredients only, such as foie gras dish Bistro menu。In the relaxing atmosphere of laid-back café with lunch、Enjoy evening wine bit feel free to listen until the day range from your everyday is so nice your store available。 Today、Mini salad + main dish + dessert + meal and drinks 1680 Yen。 「ミニサラダ」 ミニとありつつも、Will be glad to stay sharp hand salad。But tomatoes here are so sweet and delicious、Carrot salad with good balance.。The taste may be divided、Is relatively strong for sour dressing。 「ライヨールのカトラリー」 我が家でも愛用しているライヨールのカトラリー。Beautifully designed, good performance and be able to use、Above all bee motif is lovely。 「パン」 フレンチといえば、Source。So this source is also very tasty bread go。I will put another Cup bread。 「フランス産ひな鳥のロースト ディアブルソース」 相方がセレクトのメイン。Our luxury baby chicken, young and energetic people has become a dish。Enjoy 10 minutes into the fire in a soft, exquisite chicken seems to be flexible。 「フランス産鴨もも肉のコンフィー レンズ豆の温かいサラダ」 鴨肉に目がないわたしが迷わずオーダーしたのはこちら。Left in that crisp the skin on the line without the last-minute flavor to fend off to curricula and in getting and bone meat most can pull as tender and delicious。Also a unique source of lentils together and taste go deep, wonderful。このポーションはCP高過ぎませんか! 「オレンジのクレームキャラメル」 爽やかでゴロッとしたオレンジの果肉とソースが楽しめる、It is smooth on the tongue crème caramel。Sweetness and gently hooked now。 「温かいガトーショコラ アングレーズソース」 程好い柔らかさを保っていますが、Really moist and tender and flavorful in light of Gateau Chocolat。Relatively、Gateau Chocolat was stout and heavier than good、This is my favorite in this。 「エスプレッソ」 少し急ぎで時間短縮したかったこともあり、Unusual order the espresso。And you melt a little sugar、Very tasty。Small opportunity I visit to Kakegawa、掛川に来たら一番に立ち寄りたいお店です♪ ラ ノワゼット カフェ ビストロ LA NOISETTE CAFE BISTRO 掛川市城西1丁目5-1 TEL:0537-28-7039 Hours of operation:11:30 -15:00(L.O 13:30) 18:00~ 22:00(L.O 20:30) Closed on Mondays:Tuesday's http://www.lanoisette.jp/...
Casual lunch at Kakegawa 'Bistro Bernard–Soulier"
Sunday lunch is packed pretty reserved in it is difficult.。However,、So much unfamiliar Act of booking we will act on the spur、Sure enough、No shops planned in Kakegawa、Ask away day and night because it didn't have enough time、ランチ営業もされていると聞いていた「ビストロ スリエ」さんへお邪魔することにしました。Is too crowded、The number of seats available, safe。Owner and Chef have fusion cuisine couscous was originally Yuya-Kun。We decided to get lunch in a hurry exchanged greetings。 Lunch menu、6Great choice in the type of。 Appetizers、Fish dish of the day、Rice or bread、ドリンク 1,260円(その日オススメの鮮魚) 前菜、Today's meat dishes、Rice or bread、ドリンク 1,260円(その日オススメの肉) 前菜、Pasta of the day、 Bread、ドリンク 1,260円(その日オススメのパスタをオイル系やトマト系などで) 前菜、Pizza of the day、 Bread、ドリンク 1,260円(その日のオススメのピザを4種類ほど) メキシカンタコスプレート、ピタパン 1,050円 前菜、本日の料理 1,050円~(この日はカレーでした) 前菜で「山盛りサラダ」 前回、サラダを頂いた時も思ったことですが掛川のお店はトマトが甘くて美味しいお店が多いですね! その他にも、Okra, sweet potatoes and pumpkins, colorful and well、I am happy with the salad dressing is delicious。 「春キャベツとベーコンのトマトソースパスタ」 相方は本日のパスタ料理をセレクト。Here the ingredients together, you can choose in the oil system or tomato based sources。Has been used thin spaghetti、Out relatively firm and the volume would be pleasing to men because it will come with me bucket volume。 「鶏もも肉の香草パン粉焼き」 わたしは本日の肉料理をセレクト。Only on the skin surface was thick thigh meat with herbs、In good taste very juciy。Also added under the mashed potatoes!。 「ライス」 「食後のコーヒー」 待ち合わせの時間の都合で、Was it a little hurried lunch、And calm space.、The guests will be dining in style at the counter chatting with chefs feel free to、Shop casual to good use.。Chef Yuya-Kun embarrassment contributions to photography。ありがとうございます♪またゆっくりと伺いたいと思います♪ ビストロ スリエ Se lier a 掛川市南2-8-1 ニュータウンビル105 TEL:0537-23-8466 Hours of operation 11:30-14:00( L.O.13:30) 17:00-23:00(L. O.) closed:Monday、第3日曜日...
Kakegawa ' Western rabbit confectionery "the roll out to the gift
Sunday、Thanks to the rain that blew to the fullest of the night before、Alcause I was able to peek at the figure while it was sunny from the gap of the cloud somehow、It was cold enough to tighten the light clothes of the spring thing with the great wind just like the storm of the spring wind.。On such an afternoon, we、The other day、I will visit the house of Mr. and Mrs. Katsuo of Kikukawa who met at a wonderful exchange party。On the way towards Kikukawa、"What's a good souvenir?" And consulted each other、"Kakegawa is famous for Uya's roll cake.。In the words of the other person who says、Immediately、「西洋菓子 卯屋」さんに伺ってみることにしました。After getting off the Kakegawa Bypass Oike Interchange in Country 1, it takes a few minutes to run towards Morimachi.。 It is used with a commitment to carefully selected ingredients here、Because it is carefully handmade one by one、It is said that it is a shop where anyone can eat with peace of mind.。There is also a café booth where you can get the products of the showcase in the store.、It looks good to disturb at a little tea time.。 Of course I bought it.、Unya's famous "roll cake" 900 yen。I don't dress up freshly to put seasonal fruits or decorate them.、Is it like a classic long seller because it is simple?。Katsuo and his wife also have small children.、I think it was just a good souvenir.。Run the car.、Entering Kikukawa、Kikugawa Ophthalmology near Katsuo and his wife in your House、4In the design was built two years ago and I've heard white most noticeable、Taste the unconventional approach to the living room from the front door and was delighted。Sunshine from the terrace overlooking the garden is nice.。There are many people I know in common with Mr. and Mrs. Katsuo、The conversation develops into a deep story of familiar relations as if there is an old relationship、Time goes by in no time、Hiromi-chan's natural explosion character, who is his wife, created a really fun time。Mr. and Mrs. Katsuo、I've been interrupted at length.。またお会いしましょう♪ 西洋菓子 卯屋 掛川市大池2748-1 TEL:0537-21-3178 Hours of operation 9:00-19:00 Closed on Mondays:Tuesday's http://tamausagi.hamazo.tv/...
Born of the event has been held in the law many mountain "slow city" until
新緑の眩しい4月の終わりと秋風の爽やかな10月に袋井の法多山で開催され、来場者数をゆうに3000人ほど集客するコトコト市というイベントをあなたはご存知だろうか?2007年の春を始めとし、年2回のペースで静岡県西部の雑貨店や飲食店を中心に様々なジャンルの作家たちが集う1日だけのマーケットがコトコト市である。今回はそのイベントを立ち上げ、コトコト市の主催者である2人にインタビューをすることにした。To begin with、コトコト市が生まれた経緯は一体どのようなことがキッカケだったのだろう。 今から2006年10月にさかのぼる掛川での一軒家での話。さのみちよさんが結婚後に新居を構えたことを機に、好きなものを集めた雑貨屋「コレム」を自宅でOPENさせて間もなく、地元民でないことから横のつながりもあまりなく仲間も少ない中で手探りな状態で突き進んでいた2007年1月のある日。みちよさんが偶然手にした雑誌に載っていた東京のイベント。 それを見て「こんな素敵なイベントがあったらいいな」・・・と思ったのがキッカケになる。 イベントに対する思いが膨らむ中、ふと自宅の窓から望めるたくさんの桜の木を浮かべ、「桜の咲く季節にあのイベントのようなことを皆でワイワイとやれたらいいのにな♪」と願うように。さっそく同じ自宅兼ショップの先駆けである「アンジュール」の松浦さやかさんに相談したところ意気投合。とんとん拍子に話が進み、20日ほどの間に9店舗の顔ぶれも決まり、早々にイベントミーティングが行われていたという。当初は桜の季節に開催することを念頭に、桜市というネーミングが考えられたようだが、桜のイメージが強いと季節もその時期に限られたイベントになってしまうことを懸念し、Sewing machine with low、お鍋をコトコト・・・という丁寧に作られる手仕事の音をイメージし、コトコトという響きが良く、覚えやすいよね、という話になり2人の間でコトコト市は生まれた。そして記念すべき「第1回コトコト市」が開催されたのは、わずか2ヶ月という短い準備期間を経て、3月末の桜が満開のうららかな春コレム。 1回目を終えてみて彼女たちが思ったことは、充実感と楽しかったという率直な感情の後に「あぁ、あの人にも声をかければ良かったね」、「こんな風にできればもっといいよね」と諸々の反省点もあったことや、実際に来場してくれたお客様たちの反響も良かったこともあり、終わって間もなくして「次、いつやろうか!」と自然に次回開催の話で盛り上がった。Original、イベントとしては「手作り作家さんの発表の場にしたい」、「安売りするのではなく、手仕事の価値、手仕事作品の相場を知ってほしい」・・・そんな思いでスタートした第1回。 At that time、イベントとして話題を呼んだキッカケの中に、実は当サイトの代表であり、コトコト市の撮影スタッフとして活躍するカケスタ★たかひろのブログ紹介も大きく関わっていたことを思い出話のように笑い合い、話に拍車をかける彼女たち。カケスタと2人のつながりは、アンジュールの設計デザインを携わった小澤建築設計事務所から、さやかさんを紹介された経緯があるという。掛川を拠点に、人が人をつなぎ、関係をつなぎ、情報がまた人をつなげ、今日このつながりがあるのだろう。 2Times、3回と回数を重ね、イベント内容が大きくなるにつれ個々に思うところや問題点、要望も多くなり「駐車場が少ない」、「スペースが足りない」、「近隣の方々への迷惑・・・」などを考慮するようになり、その問題をクリアしなければイベント自体の存続はおろかコレムの営業にも支障をきたす恐れがあると伺えた。そんな危うい状況にまで発展する中で彼女たちの思いは、自然や緑が多く、体育館や古い小学校の跡地みたいに天候に左右されない場所だったり、もしくは東京のイベントのように、どこか協力してくれるお寺はないものかと口にするようになる。その願望全てが解決できる場所が見つかるのは、まさにそんな風に思い描いていた矢先のことだったというから、彼女たちが持ち合わせる魅力の一つ、引きつけの法則でもあるように思えてならない。 条件を全て満たした場所とは、いうまでもなく今も開催場所として、春と秋の年2回、コトコト市の真っ白な旗をなびかせる袋井の「法多山 尊永寺」である。袋井市民であれば、誰もが一度は初詣やお参りに足を運んだ経験がおありだろうが、花より団子のわたしの記憶では、法多山=厄除けだんごである。お堅く説明するとあらば、高野山真言宗別格本山の寺院だが、寺号の「尊永寺」よりも実際は山号の「法多山」の名で広く知られる歴史高い寺であり、厄除け観音のご利益を祈願し厄除けだんごが広まったのだろう。 実際に相方に誘われ撮影協力をすることになったわたし自身も、彼女たちの人を惹き寄せるパワーと笑顔の裏に隠れた努力に魅せられた一員であることに間違いはない。その後も回を重ねる毎に、仲間が仲間を呼び、クチコミがクチコミとして広がり、今も尚増殖し続けているコトコト市は留まることを知らず、今月の29日(月)でなんと7年という歳月を経て第13回目を迎えることになる。ここまでの経緯をざっくりと聞いただけでも、彼女たちの働きがどれほど大きな結果と成果を生み出してきたことだろう。 2人は当初10回を目標にしていたが、その後も続けることに。質の高いお客様、素晴らしい仲間たち、同業者との横のつながりに恵まれたことがモチベーションを高める要素となったようだ。Above all、個人事業者同士で不安や悩みを共有し、独りでは成し得ることのない達成感を得ることができていることに有難さを感じているという。Now if you want、5回目くらいから手作り以外のモノ(古道具とか雑貨)もOKにし、少しずつ変化してきたように思う。However,、2人の思惑として「変化はOK。でもなんでもアリではない」ことを念頭に置いている。「コトコト市の雰囲気に合う」という条件で、統一感を大事にされているようだ。大きく変化したのは第8回の時のこと。「お寺でハロウィンってどうでしょうか?」とダメ元承知で住職にお伺いを立てると「いいじゃないですか!」と二つ返事でOKが出たようだ。住職の中でも枠に捕らわれることなく、可能性を秘めているコトコト市を大切に思ってのことであろう。ハロウィンムードのディスプレイ、並びにスタッフがプチ仮装という変貌を遂げた秋のコトコト市はスタッフや関係者、そして来場者の方々の中でも記憶に留まる内容に成長していた。Since、春は雑貨イベント、秋はハロウィンというスタイルに定着し、最近のコトコト市は「お客様はもちろん、出店者も、スタッフも、みんな楽しむ♪」という思いを大事にしているとにこやかに語る2人。 今回のイベントの楽しみ方としては、毎回人気が高く早い時間帯で売り切れ御免となってしまっていたパン屋の新規出店数を増やし、公園内をカフェエリアとして組み立てたことや、普段は開放されていない離れのお茶室「一乗庵」を使用し、コトコト市のために結成されたCafe du junoが発信する「juno庵」と命名の予約制限定スウィーツコース¥1,500などの新たな趣向を凝らしたところにあるという。 初出店6店舗を含む47店舗の個性溢れる参加店と共に、”好き”が共通な人と、同じ時間、同じ空気を楽しむコトコト市がもうじきやってくる。春風に誘われて多くの人が集い、通じ合い、楽しむこと、その日を目標に、今日も手先が器用なみちよさんは手書きでせっせとコトコト新聞を書き綴り、チクチクと音が聞こえるかのように小物作りに精を出す。最後にそんなみちよさんの姿を見て、さやかさんが一言「いつも本当にありがとね」と労いの気持ちと笑顔を添えた。この言葉がある限り、彼女たちの関係性は変わることなくコトコト市のさらなる発展を生み続けていくのだろう。 第13回コトコト市 開催日時:2013/4/29(月曜祝日)9:30-15:30 雨天決行 開催場所:法多山 尊永寺 主催:コレム(さのみちよ)アンジュール(松浦さやか)※詳細はコトコト市公式HPまで。 コトコト市公式WEB http://kotokotoichi.blog91.fc2.com/...
Tomato delicious、Western-style tomato meat and potatoes for recipes
前回のビューティ&ヘルスの記事で登場したトマト。This time the、The tomato season to efficiently absorb and、To introduce recipe to clean from inside the body by eating more in synergy with other seasonal vegetables。Throughout the year、Ultraviolet light from early summer may pour more July。Offers a neglected UV protection after tanning”Activated oxygen”が増加し、As a result、栄養素が不足しがちになる。紫外線対策の第一歩として、紫外線が強くなる時期の前に栄養素を摂って補っていきたいものだ。紫外線にあたると皮膚に活性酸素が発生し、皮膚を構成している脂質を酸化させ”過酸化脂質”というものを作り出す。この部分に紫外線を吸収したメラニン色素が集まってシミの原因となるのである。Because of、紫外線対策には活性酸素の働きを抑えることが必要なのだ。 活性酸素は細胞の増殖に関わったり、遺伝子に変異を引き起こし、場合によっては皮膚がんの要因の一つにもなり得る。活性酸素を抑える抗酸化機能のある栄養素としてはビタミンCが有名だが、ビタミンCの他にもビタミンEが活性酸素の働きを抑制するには必要で、ひいてはそれが紫外線対策につながるのである。活性酸素が発生した場合、ビタミンEは細胞膜の身代わりになり自分自身が酸化されることにより、活性酸素を害の無い酸素に戻すことができるのだ。自分が身代わりになるとは何と頼もしいビタミンEではないか。そのようにして、紫外線対策をすることがお肌をシミから守ることになる。And、ビタミンEがきちんと働くためにビタミンCが必要になるのであるから、紫外線対策の食べ物としては、ビタミンCやビタミンEの多く含まれているものを摂ることがよいとされるのである。 5月の旬の野菜をピックアップしてみよう。新じゃがに新たまねぎ、さらにアスパラガスが美味しい季節である。新じゃがは、春のほんのわずかな期間だけ出回る「旬」を感じさせる食材である。皮が薄く、皮ごと食べることができるので、じゃがいもの栄養を効率よく摂取できる優れもの。 じゃがいもに含まれるビタミンC、ビタミンB群、ミネラル成分が豊富に含まれているためお肌にとても良い。特にビタミンCは、なんと蜜柑並みに入っているというから嬉しい限りだ。Also、じゃがいもに含まれているビタミンCは、デンプン質に包まれているため熱に強く壊れにくいのが特徴である。玉ねぎには、抗酸化作用があり悪玉コレステロールの酸化を防止し、血液をサラサラにする成分が含まれているため、よく食べサラサラ血液となり美肌を目指したいものである。 たまねぎの独特の辛みと香りは、硫化アリルと言う栄養素のためで新陳代謝を盛んにしたり、美肌作りに欠かせないビタミンB1の吸収をよくする働きがある。In addition、コレステロールや中性脂肪も正常化する働きがあるため、ダイエットとしても効果が得られるだろう。 アスパラガスには、βカロテン(ビタミンA)、ビタミンE、ビタミンCが含まれており、これらを同時に摂ることができる。βカロチンは、活性酸素を抑える働きがあり、Also、βカロチンは皮膚の免疫機能やバリア機能を維持する働きもあるのだ。そして血液を作る葉酸も含まれているため貧血気味の女性には嬉しい働きをしてくれる。In addition、アスパラギン酸には新陳代謝を促す作用があり、お肌のターンオーバーにも良い結果をもたらすであろう。玉ねぎで血液をサラサラにし、栄養素を体の隅々まで送る、And、じゃがいものビタミンCによる美白対策とビタミンEをしっかり働かせ、アスパラのビタミンEで紫外線を浴び酸化した肌を回復させるのだ。 And、いうまでもなく前回懇々と説明したトマトの栄養素が加わった料理とくれば、どれだけ心強いものであろう。Thankfully、今回そのレシピを提供してくれたのは、野菜ソムリエの資格も持つ料理教室「ラウラウキッチンスタジオ」のオーナー今坂 佳美氏である。 ※栄養学参考資料:花図鑑 野菜+果物/草土出版、新ビジュアル食品成分表 増補版/大修館書店 トマトを美味しく、洋風トマト肉じゃがのレシピ 材料 (4人分) オリーブ油 大さじ2、にんにく(スライス) 1片、豚バラ肉 200g、 水 800cc ブイヨンキューブ 1個、トマト 4個、新玉ねぎ(大きめにカット) 2個、ローリエ 1枚 新じゃがいも 3個、きび砂糖 小さじ1、アスパラガス 4本、パルメザンチーズ 40g 黒こしょう 少々 作り方 1.鍋でオリーブ油を熱し、スライスしたにんにくを入れ、香りがたったら豚バラ肉を炒める。 2.豚肉に火が通ったら水、ブイヨンキューブ、食べやすい大きさにカットしたじゃがいもを入れて強火にする。 3.さらに皮を湯むきしひと口大に切ったトマト、大きめにカットした新玉ねぎ、あればローリエを加えて10分程煮る。 4.Cane sugar、アスパラガスを加え混ぜ3分程煮て、火を止めてパルメザンチーズを加えて混ぜる。 5.器に盛って黒こしょうをかける。 ラウラウキッチンスタジオ 浜松市中区西伊場町62-6-2F TEL:053-522-8314 Closed on Mondays:Monday http://laulau.hamazo.tv/...
Day-and I discuss lade mansion!
Today's evening、ひーさん邸にお邪魔して、On the direction of future WEB Magazine lade、The original party held power through static okaichi Manager kuchita,。Kuchita says、After graduating from Tokyo Art University art faculty、On conducting creative Bureau has been active as a designer of commercial advertising、1997Years after leaving.、Hamamatsu and Tokyo based exhibition of images and、It continued production, product design drawings。He told us a happy new year、Day-and I of was that an old senior、"I、30Bill I'm ~ ♪ "and、Inspired heart also said even in all、Staffs are very young。People still are active in different。Small 1 time so we spent some time、finishing and presentation of lade.、Junko's always like "it's time, let's have a meal。"And、We have a dinner invitation、Around the dinner table at all。 Day-and it comes into play often in the House drink、Winter worm summer grass with shochu。And the Caterpillar、Since ancient times more nourishing tonic、In a sort of mushroom as high quality ingredients for the elixir of life、And who want to improve the immune system、How to prevent aging、Lifestyle-related diseases and cancer prevention want to recommend。Parasitic insects and absorb the nutrients and extended the fruiting body looks little GLO is.。Winter would spend summer in the form of insects and grass that is named winter Cordyceps.。Be cool tonight、Will the water allocation and Junko's delicious cooking。 Junko's cooking、Even if food and liquor as well、Good balance、Always us each to have learned。The Japanese seem to especially、Vegetables and made perfect in the Center、Is that helpful because each instrument is very nice。Spinach and whitebait marinated in spicy sauce、Scallops and wakame salad、Bonito and clam、Fried, sweetfish、Meat and potatoes、Rice ball、Miso soup with fried tofu。 Serenity's dining、Talking varied flow can't write here Dentsu times kuchita's backstory and historical background、About the development of young people today,、That have been working in the power、Shake you just study the width of only。Regardless of your career is。 In the wind and rain continues to fall heavily、Hourly hourly day-is it of "recess" is alive and well (lol) but、This recess after day-and it is like wake up refreshed、Sweet things to keep the bite、lade and the commitment to on talk、Above all、Hide-San while leveraging the lade mechanism as part of Hamamatsu art music support organization, launched the project、三菱商事アートゲートプログラムのように若手作家の支援に力を注いでいくという方向性になりました。I want to continue significant informational cooperation。Hide-San、よろしくお願いします!...