lade | WEB Magazine, de la Espriella

It's focusing on gourmet, Hamamatsu-Shi, Shizuoka、Overseas travel、To deliver the lifestyle information such as design WEB Magazine alleys

A light classy Tempura and fried flaky in 'alpha' counter

2015/05/29

IMG_7957

Hang a little goodwill to Chitose、Standing quietly in touch like Tempura shop "Alpha"Mr.。
Its predecessor was known as a sushi shop、In the sonTakeo KazutakaJust after training with deep expertise in Asakusa Tokyo、
Return to Hamamatsu, taken over 20 years ago as the Tempura shop shop。
KazutakaAnd it is from an early age from its predecessor "You become a Tempura chef!」と常日頃から言われていたようで
物心付く頃には既に天ぷら職人の道を目指す決意をとされていたとのこと
There Tempura shop hard to find even in Hamamatsu delicious Tempura FRY to counter such owner.

IMG_7974

店内はカウンター席10席のこじんまりとした要予約のお店
天ぷらは店主が揚げるのを拝見し聴覚も澄まし音も楽しみながらいただくのが良いでしょう
On this day、名古屋での仕事を終えてトンボ帰りで浜松に戻り
Tired's meeting for after work!

IMG_7965

France champagne "Veuve Clicquot Veuve Clicquot"

1772 year、シャンパーニュ地方で創業したヴーヴ・クリコ・ポンサルダン社は
2世紀以上も長い歳月をひたすら最高のシャンパーニュづくりに費やしてきました
その品質を高め世界的に名の知れたシャンパーニュにしたのは
経営者に嫁いだバルブ・ニコル・ポンサルダン後のマダム・クリコ
She took over management of her husband who died young "品質はただひとつ最高級だけ」という信念に基づいて
ヴーヴ・クリコを偉大なシャンパーニュ・メゾンへと成長させています
イエローラベルは3種類のブドウが使用されておりベースとなるピノ・ノワールがしっかりとした骨格を作り
わずかなピノ・ムニエがまろやかさを加え、3分の1ほどのシャルドネが上品な味わいをプラス
繊細でいて爽やかそしてフルーティーさとバランスに優れたシャンパーニュです♪

IMG_7969

'Through'

Abalone、キスの骨枝豆うずらの卵かずのこ自家製イカの塩辛と酒の当てに嬉しいお通し

IMG_7984

カウンター内で静かにジッと天ぷら鍋に目をやりチリチリと響く心地良い油音を確認しながら
Owner,KazutakaJust eat your speed to match better when fried provides us with.

IMG_7983

Your shinagaki

その日のお勧め食材が記されています
お好きなものをいただくのも良いですが店主におまかせした流れでいただくのがベストです♪

IMG_7973

Small Ayu

鮎は年魚といわれ、1年で生涯を終えるため成長が早く八月頃には成魚になり20~30cmに達します
小鮎(稚鮎)は12cm程度の大きさで頭から骨ごと食べる事ができます
そのため小鮎の天ぷらは腸の苦味を楽しめます
美松さんでは抹茶塩ノーマル塩柚子胡椒塩の3種の塩を用意されているので
Recommend eating in the salt of your choice!

IMG_7979

大根おろしに卓上にセットされた天汁をかけてそのまま箸休めにいただくもよし天つゆおろしでいただくのも良いでしょう♪

IMG_7976

"Small onion"

小玉葱の端をカットし真ん中だけを揚げています
外はカリッとサクサク中は熱々の甘味溢れる玉葱の旨味が楽しめます♪

IMG_7981

"Mercy"

夏野菜の代表格である茄子
衣サクサク中ジューシィー熱々のほっくほくでジュワッと溢れ出る瑞々しさが味わえます♪

IMG_7982

"Mushroom"

肉厚の椎茸は噛むごとにふんわりと広がる香りを楽しみながら食感が最高です♪

IMG_7986

"Lotus"

厚切りにした蓮根はシャキシャキとした歯応えと力強い粘り気を楽しみます♪

IMG_7987

"Wild Shu AOI (bee)"

風味豊かな香りが鼻を抜け三つ葉独特の味わいが楽しめます♪

IMG_7988

"Leo thank you"

ほろ苦さを楽しむししとうの天ぷらはお口の中がさっぱりとします♪

IMG_7989

"Conger"

穴子の天ぷらはカリッと衣の音がするほどサクサクで中はふっくらと柔らかくあっさりと味わえます♪

IMG_7991

"Heaven tea and bran

〆にいただく帆立や海老を用いたかき揚げは
そのままいただくか天茶または天丼としてお好みでオーダーすることが可能です
Her husband will and with horse-radish and trefoil delicious tea I love soup!

IMG_7992

Tempura, miso soup, and bran

サッと上げたかき揚げにタレを良く絡ませ白いご飯の上に乗せた天丼をわたしはオーダー
甘辛いタレがご飯にもかき揚げにも良く滲み込みしっとり具合とサクサク感の両方の食感を楽しみます
上品な豆腐の赤出汁としっかりと漬けられたぬか漬けで身体はポカポカと温まり心はホクホクと大満足です!
浜松で軽い天ぷらをいただくなら、Click hereAlphaIs it?!

Alpha
浜松市中区千歳町11 TEL:053-452-2228
Hours of operation:18:00~ 定休日:Sunday

Hamamatsu-Shi Naka-ku, Chitose-Cho 11

Shizuoka Prefecture West Center packed with information on gourmet restaurants in Tokyo, Nagoya and overseas!
Food log version caches to currently provides information on gourmet restaurants in more than 700。
<kakesta>
http://tabelog.com/rvwr/kakesta/
Events and cuisine photo WEB album
See the photo album has been taking a Google Photo of lade。
lade Photo album
https://plus.google.com/u/0/collection/w6LhRB

Thanking all in the name of "reconnaissance" gratitude, stomach-friendly dishes Loss of appetite also repulsed by "Rattana" home Chiang Mai born Chef makes noodles!
Thanking all in the name of "reconnaissance" gratitude, stomach-friendly dishes
Loss of appetite also repulsed by "Rattana" home Chiang Mai born Chef makes noodles!

Reply

CAPTCHA


lade - life style web magazine | lade - Lifestyle WEB magazine | Company Profile | Google
copyright (C) 2013 lade. All rights reserved. I will strictly prohibited unauthorized copy or reproduction of published articles, images