1 in Nagoya、2Ikeshita-Cho in the most famous Italian "il Vecchio Moreno" I was training young chef、Independently of Yuki Uchida、2009March 5 at the wife of confectionary、Italian open with Chie "La vena del legno la vena del renno"Mr.。Yet the 35-year-old and、Our culinary passion and warmth, young chef and his wife、Shop little hideaway。You want to feel the season is about how they、Most of the menu offers seasonal selection。Serving dishes in the sense only to the motto of our chef and his wife complete with marital discord plays。This time the、およそ2年近く振りに訪れたのですが、予約の電話の段階で名前を覚えてくれていた奥様、その記憶力に驚きでしたが、嬉しい心遣いでした♪
”vena”はイタリア語で”柄、"legno" is "tree".、"del" means "of" in English。This means that "vena del legno" is "wood".。Click on the "la" means a single head、"The number in the grain of the wood、Part one "the meanings、お客様にとってその”ただ1つ”となれるよう心を
込められて名付けられたそうです。Store in Brown's poise and warmth and、Such as seating and kitchen placement、Many of the furnishings in antique、It is designed for pleasant relaxing time on your。Shop、Counter 4 seats、Table 10 seats and、Views from the kitchen of your eating pace so tables equipped with wall-side only。The lunch menu、前回の夜は、アラカルトでいただいたのですが、This time the、Pranzo B 2,800円をオーダーしました♪
Pranzo A 1,800円(サラダ、Soup、Pasta of the day、Dessert、After-meal drinks。-
Pranzo B 2,800円(前菜、Pasta of the day、Meat or fish dish of the day、Dessert、After-meal drinks。-
Pranzo C 4,200円(前菜、Pasta of the day、Today's meat dishes、Fish dish of the day、Dessert、After-meal drinks。-
Appetizers of France from chicken grilled with vegetables Banya-Fred source
黄色い瓜、コリンキー(生でも食べれる南瓜)、Turnip、Seared、Radish、Yacon、水茄子などなど、食感が楽しめる野菜本来の甘みや水々しさを味わっていただきたいという想いから、バーニャ・フレッダソースの味付けは優しく仕上げてあります。鶏もも肉は表面をカリッと香ばしく、中は弾力を楽しめ、噛む程に甘味を感じるジューシィさです♪
Appetizer marinated in Hokkaido Seino's have grown ripe tomato gazpacho and assorted seafood with vegetables ( 400 Yen)
内田シェフのスペシャリテのガスパチョ。これを楽しみに待つ常連さんがとても多いそうです。夏野菜は勿論のこと、魚介が盛り沢山で蟹や海老、Scallop、イカなどをマリネし、トマトの味わいと絡めてさっぱりといただく夏の1品♪
"Focaccia、Currant soaked in rum and blue pepper bread.
From the shop to the new Assistant、アシスタントくんに作らせている自家製パンだそうです。Also I enjoy the texture you click!
Pasta linguine with Hokkaido snow crab and spinach
蟹の出汁をパスタに移したオイル系で、空芯菜の食感とリングイーネをアルデンテで味わえます♪
Pasta ' horse mackerel and summer vegetable caponata mezze paccheri '
長さ約5cm、直径2.5cmほどの大きなパスタ、パッケリは、しっかり入った表面のざらつきにソースが絡みやすいのが特徴。鯵と夏野菜の旨みを染み込ませたカポナータのソースを纏って味わいとボリューム感も楽しめる1品♪
Fish sautéed fillet of sea bream with anchovy caper exalt source
パリッパリのうろこ焼きの食感を楽しむ甘鯛に南瓜、Yellow Zucchini、青梗菜を添えて。ケッパーの酸味で爽やかなソースに仕上がっています♪
肉料理「群馬県産もち豚のグリル とうもろこしのソース、じゃがいもとゴルゴンゾーラのドフィノワ」
豚特有の臭みが無く、つきたてのお餅みたいにもちもちとした歯応えと甘味が特長のもち豚を使用し、淡いピンクがかった火の入りがまた食欲をそそります。とうもろこしの甘さ溢れるソースと、ノーザンルビー(紫じゃがいも)とゴルゴンゾーラのドフィノワ(グラタン)ソースの2種を混ぜ合わせていただきます。The Ruby、It contains anthocyanins、調理後も色が落ちないのが特徴で、もち豚と同じく綺麗なピンクカラーを残しておりました♪
ドルチェ「マスカルポーネチーズのジェラート、ティラミス風」
ティラミスのクリームをジェラートにし、暑い夏場にティラミスが重たくならないよう、冷たいティラミスをイメージして作ったドルチェです。さっぱりと口溶けの良い大人なティラミスをいただけます♪
Dolce "chocolate and hazelnut Terrine with raspberry sorbet"
しっとりと滑らかなチョコレートの中に、ところどころにヘーゼルナッツのカリカリッとした食感が楽しめるテリーヌ。ビターで濃厚。これはコーヒーと一緒に是非いただきたい1品。フランボワーズの酸味溢れるソルベはその後のお口直しにピッタリです♪
"Coffee"
今回は2度目の来店でしたが、食後に手の空いた内田夫妻にゆっくりとお話しを聞くこともでき、さらに大きなカメラのおかげで名前はおろか、きっと顔も覚えてもらえたことでしょう(笑)最後に内田夫妻と新人くんの仲良し3人のショットをパチリ。話の流れで内田夫妻もとても食べ歩きがお好きだということで、次回は機会を設けて一緒に名古屋喰い倒れツアーを決行しましょう!と盛り上がりました!是非、案内をよろしくお願いいたしますね~♪
La vena del renno
Nagoya-Shi Showa-Ku maeyama-Cho 1-57, TEL:052-761-2870
Hours of operation:11:30-14:00 18:00To 22:00 Closed on Mondays:Wednesday、第3火曜日、Thursday pm
http://www.la-vena-del-legno.com/